U Križevcima je u tijeku zanimljiv program trećeg dana 25. Obrtničkog i gospodarskog sajma KKŽ, čiji je glavni organizator Koprivničko-križevačka županija.
Prvo je na rasporedu bila 49. Međugradska i 32. Međužupanijska izložba malih životinja, kojoj su prisustvovali župna Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata-Koren, predsjednik Udruge hrvatskih pasmina peradi Kukmica Milan Mišir, uime organizatora, te direktor Sajma Božo Barać.
Prigodnim su se riječima obratili župan i dekanica Andreata-Koren, koji su organizatorima zahvalili što svake godine sudjeluju u programu te su naglasili važnost očuvanja i zaštite autohtonih hrvatskih pasmina peradi.
U nastavku programa Sajma održana je panel rasprava na temu „Vinska klijet – graditeljska baština, kulturno dobro ili turizam?“, kojoj su, uz župana, zamjenika Ljubića i dekanicu, prisustvovali županijski pročelnici, pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, ravnatelji drugih županijskih ustanova, predstavnici turističkih zajednica te stručnjaci iz raznih područja. Raspravljalo se o aktualnoj problematici vezanoj za registraciju klijeti kao smještajnih kapaciteta i novostima u zakonskoj regulativi, a stručnjaci su dali prijedloge rješenja te pokazali primjere dobre prakse.
Zatim je na redu bio program „Okusi Podravine i Prigorja“ čiji je organizator bila županijska Turistička zajednica.
Na izboru za najatraktivniji izložbeni prostor prvo je mjesto osvojila Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, drugo mjesto je osvojio štand DN suveniri koji spada u Obrtničku komoru Bjelovarsko-bilogorske županije, a treće mjesto Vino voće povrće j.d.o.o. iz Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.
U večernjim satima na rasporedu je nagrada igra te službeno zatvaranje 25. Obrtničkog i gospodarskog sajma KKŽ.

Odgovori

Kopriva info