Općina Virje bogatim programom Martinjskih dana obilježava Dan Općine, a središnje događanje je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.
Sjednicu je otvorio Davor Čižmešinkin, predsjednik Općinskog vijeća, koji je kazao kako se mogu pohvaliti da investicije provode uz sufinanciranje EU fondova i države te je zahvalio svima na suradnji.
Načelnik Općine Mirko Perok zatim je predstavio sve što se sve u posljednjih godinu dana događalo na području općine te čestitao svima okupljenima Dan Općine.
„Ovaj 30. rođendan naše Općine prilika je da se prisjetimo svih postignuća. Dobili smo financijsku samostalnost, izgradili Dom i školsku sportsku dvoranu, dogradili Osnovnu školu, izgradili novi vrtić, imamo novu vodovodnu mrežu u naseljima, obnovili smo ceste…životni standard naših mještana uvelike se poboljšao i zbog toga smo iznimno zadovoljni. U prošloj smo godini ostvarili preko 6 milijuna eura vrijednosti projekata, među kojima je najvažnija aglomeracija, radovi odlično napreduju, a dogradili smo i dječji vrtić. Posebno zahvaljujem Županiji na potpori u brojim projektima, a u idućoj godini krećemo s obnovom zgrade škole, izgradnjom hostela i obnovom ulica“, istaknuo je načelnik Perok te dodao kako se svim tim projektima bore za bolje demografske pokazatelje te su jedina općina koja ima status Općina prijatelj djece.
Župan Koren također je, uz čestitke povodom Dana Općine, naglasio odličnu suradnju Općine i Županije po svima pitanjima, dodavši:
„Uvijek je lijepo doći u Virje jer se ovdje izuzetno mnogo toga radi i vidljivo je koliko se mjesto svake godine mijenja na bolje. Veseli nas i vaša odlična suradnja s prijateljima iz Mađarske. Zajedno gradimo put partnerstva i zajedništva te vam čestitam na svim postignućima. Vjerujem kako je pred nama nastavak te odlične suradnje i realizacija brojnih projekata na korist naših mještana.“
Dodajmo kako su se prigodnim riječima obratili i saborski zastupnici Darko Sobota i Mišel Jakšić te u ime općinskih načelnika, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković.
Što se tiče dobitnika javnih priznanja Općine, Povelja Plašt svetog Martina za promociju Općine Virje pripala je organizaciji Taste of Peace Jerusalem, dok su zlatne plakete Općine dobili Željka Embreuš na području kulture i društvenih djelatnosti, Josip Cikoš I Ivica Benkek za humanitarian rad, Mladen Ivančan na području vinogradarstva, Ivan Drljanovčan na području vatrogastva, Mladen Šironja za ratne zasluge i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata, Sportsko – ribolovni klub Krap Virje u povodu desete obljetnice djelovanja i Dobrovoljno vatrogasno društvo Donje Zdjelice u povodu 70. obljetnice djelovanja.
Dodajmo kako su sjednici uz članove virovskog Općinskog vijeća, prisustvovali i članovi Županijske skupštine, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, načelnici općina, predstavnici županijskih ustanova, institucija i udruga, prijatelji iz mađarskog grada Nagybajom te brojni drugi uzvanici.

Odgovori

Kopriva info