Dobrovoljno vatrogasno društvo Herešin u subotu, 1. travnja, održao je svoju redovnu godišnju skupštinu. Okupljene je pozdravio predsjednik Josip Lončarić, a izvještaj o prošlogodišnjim aktivnostima okupljenima je predstavio zamjenik zapovjednika Marko Kumek.
– Jedno od najvažnijih lanjskih događaja bila je svakako primopredaja vozila u kojoj smo kao društvo dobili svoje prvo kombi vozilo. Dva člana osposobljena su za zvanje vatrogasca, a dežurali smo i na akcijama cijepljenja. U srpnju smo održavali pasivna dežurstva tijekom žetvene sezone, a tijekom cijele godine surađivali smo s herešinskim organizacijama te sudjelovali u svim aktivnostima. Održali smo i radnu akciju čišćenja i uređenja prostorija – kazao je dozapovjednik Kumek.
Ove godine DVD Herešin nastavit će s redovnim aktivnostima.
– Osim osposobljavanja, održavanja i nabavke opreme radit ćemo i na tome da oformimo natjecateljske ekipe te da sudjelujemo na natjecanjima, a svakako nam je želja izgraditi garažu za naše kombi vozilo – kazao je zapovjednik Dalibor Tehtrle.
Sva izvješća i planove članovi DVD-a Herešin su podržali, a okupljenima su se obratili i gosti. Darko Jurković, dopredsjednik VZG-a Koprivnica, naglasio je kako će sva društva sama donositi odluke o opremi koja im je potrebna, a VZG će svakako popratiti i potpomagati DVD-e koliko god je to moguće. Željko Cvrtila, zapovjednik VZG-a, kazao je kako se DVD Herešin, ali i ostala društva moraju aktivirati u natjecateljskom dijelu te najavio skorašnja natjecanja koja slijede unutar gradske Vatrogasne zajednice. Gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je kako je pred DVD-om Herešin, koji je osnovan prije samo nekoliko godina, puno posla i puno dokazivanja, no uvjeren je u uspjeh i dobru budućnost društva.
Tekst: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica

Odgovori

Kopriva info