U ponedjeljak,  3. travnja  Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje bila je domaćin Međužupanijske smotre hrvatskih GLOBE škola Centar Daruvar. Na smotri su sudjelovale škole iz Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije.

Sudionike smotre pozdravili su te im zaželjeli mnogo uspjeha u radu ravnateljica škole Marica Cik Adaković, načelnik Općine Virje Mirko Perok i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je i otvorio susrete.

Smotra je otvorena prigodnim programom u kojem su sudjelovali učenici Medijske grupe učiteljice Katarine Franjo, Folklorne grupe razredne nastave učiteljice Mirjane Gašparić i Tamburaškog orkestra učitelja Dražena Štefana.

Kratke upute, oko organizacije prezentiranja rada i radu smotre, učenicima su prezentirali voditeljica Međužupanijskog stručnog vijeća za GLOBE program Sanja Klubička i voditelj programa u virovskoj  školi Darko Herbai, koji je mentorima uručio vrećice s darovima.

Svaku školu predstavljao je tim od tri učenika koji su prezentirali rad grupe u razdoblju od 1. ožujka 2022. do 28. veljače 2023. Prezentacija i rad grupe se posebno boduju te se rezultati šalju državnoj komisiji koja odabire i poziva najuspješnije škole na Državnu smotru i natjecanje.

Izvor: OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje

 

Odgovori

Kopriva info