U Domu kulture u Đurđevcu jučer je upriličena svečanost “Podravina svojemu generalu” kojom je obilježena 11. obljetnica odluke Žalbenog vijeća Haškog suda koji je donio oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.
Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a ispred Grada Đurđevca gradonačelnik Hrvoje Janči koji su se obratili uzvanicima.
Prigodne riječi su uputili i načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, Stevo Culej ispred pokrovitelja Ministarstva hrvatskih branitelja i Franjo Horvat koji je dao stručni osvrt kao voditelj likovne radionice.
Svečanost obilježavanja obljetnice započela je hrvatskom himnom te odavanjem počasti minutom šutnje poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima i svima palim žrtvama za Hrvatsku, a izveden je bogat kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Rafaela Pokos Vinković, Marica Hasan, članovi KUD-a Petar Preradović, Gabrijela Franjić i Borna Šimunic, Dječji folklor KUD-a Petar Preradović i ŽVS Katarene.
Počast generalu Mladenu Markaču pjesmom su dali i gosti – Muška pjevačka skupina KUD-a Sloga iz Velike Pisanice, Folklorna skupina Kulturne udruge Sveti Martin iz Dubrave te Zbor Matice umirovljenika grad Đurđevca i Tamburaški sastav Podravski bećari.
U sklopu programa održana je i izložba likovnih radova nastalih na likovnoj radionici Peski-Art 2023. Đurđevac, koji se ove godine daruju u Sinj, Veteranski centar – Podružnica Sinj, koji provodi rehabilitaciju hrvatskih branitelja.
Nositelj organizacije manifestacije Podravina svojemu Generalu je udruga Peski-Art Đurđevac uz suorganizaciju Turističke zajednice Grada Đurđevca, Mjesnog odbora Peski-Đurđevac, Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca, Udruge žena Peski, Udruge udomitelja za djecu Osmijeh, Đurđevac, Etno kuća obitelji Karlovčan te mnogih pojedinaca.
Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo hrvatskih branitelja RH, Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac.
Izvor: Podravski radio

Odgovori

Kopriva info