Nogometaši Slaven Belupa u 14. su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige poraženi od Istre 1961. Na Aldo Drosini rezultat je bio 2:0.

Trener Roy Ferenčina, po prvi put od kada je preuzeo klupu naše momčadi, odlučio se za sustav s trojicom igrača u zadnjoj liniji. Od početka susreta krenuli su Sušak na golu, Boras, Božić i Međimorec u obrani, a na bekovskim pozicijama Liber i Štefulj. Vezni red činili su Agbekpornu, Lepinjica i Mioč, dok su napadački tandem bili Šakota i Štrkalj. Naš strateg nije mogao računati na kartoniranog Hoxhu te na ozlijeđene Boseca i Martinagu.

Loše je naša momčad ušla u utakmicu i već se u devetoj minuti našla u zaostatku. Mlinar je pogodio mrežu Suška za 1:0. Odgovorio je Mioč iz slobodnog udarca, no Majkić je fantastičnom reakcijom spasio svoj gol. Do kraja poluvremena naša je momčad preuzela inicijativu, još jednom pokušala doći do izjednačenja preko udarca glavom Međimorca nakon jednog kornera, ali je rezultat ostao 1:0. Valja istaknuti da je Majstorović u 44. minuti dobio direktan crveni karton.

Cascini je u 50. minuti imao prvu priliku u drugom poluvremenu. Nakon centaršuta Štefulja pucao je iznad gola s otprilike osam metara. Bacila je naša momčad sve u napad, imala nekoliko prilika, no na kraju je domaćin nakon jedne kontre u 90. minuti stigao do 2:0 preko Ercega.

U idućem kolu naša će momčad u Koprivnici ugostiti Goricu. Utakmica će se igrati u petak s početkom u 18 sati.

5.11.2023. – 14. kolo SuperSport HNL

Aldo Drosina, Pula

NK Istra 1961 – NK Slaven Belupo 2:0 (1:0)

NK ISTRA 1961: Majkić – Kadušić, Majstorović, Marešić, Douglas (od 30. Valinčić) – Blagojević, Mlinar (od 85. Ćuić), Maurić – Lisica (od 64. Čalušić), Filet (od 64. Erceg), Vuk (od 46. Iovu). Trener: David Catala.

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Međimorec, Božić, Boras – Liber (od 73. Caimacov), Mioč (od 87. Hlevnjak), Lepinjica, Agbekpornu (od 46. Cascini), Štefulj– Šakota (od 63. Ortiz), Štrkalj (od 63. Kamberi). Trener: Roy Ferenčina.

Suci: Mario Zebec, Kruno Šarić, Dino Knez, Toni Dadić

VAR: Ivan Bebek, AVAR: Luka Pajić

Strijelci: 1:0 Mlinar 9′, 2:0 Erceg 90′

Žuti karton: Blagojević 58′ (Istra 1961); Agbekpornu 45′, Lepinjic 69′, Mioč 82′ (Slaven Belupo)

Odgovori

Kopriva info