Nogometaši Slaven Belupa u 13. su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige poraženi od Hajduka. Pred 3000 ljudi na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš rezultat je bio 0:1.

Trener Roy Ferenčina uoči utakmice nije mogao računati na Caimacova, Hlevnjaka i Pllanu, a u odnosu na Rudeš napravio je samo jednu zamjenu – od prve minute je krenuo Liber, dok je na klupi ostao Šakota.

Vrlo dobar početak s obje strane smo gledali u prvih 15-ak minuta. Uremović je u petoj minuti s tri metra pucao preko gola, a Liberov odličan udarac u 11. min sa 16 metara vrhunskom je reakcijom obranio Lučić. Pokušavali su Krovinović i Hoxha iz daljine promijeniti rezultat, no nisu uspjeli. Uspio je Livaja u 44. minuti kada je realizirao kazneni udarac za 0:1.

Veliku priliku naša je momčad imala na startu drugog poluvremena. Udarac Štrkalja s 5 metara obranio je Lučić još jednom fantastičnom reakcijom. U 77. minuti još jedna velika prilika. Božić s 10 metara puca iznad gola. Na kraju, pobjeda Hajduka.

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje u Puli kod Istre 1961. Bit će to utakmica 14. kola koja će se igrati u nedjelju s početkom u 17 sati. Prije prvenstvene obaveze, naša momčad imat će obaveze i u Kupu. U utorak, u sklopu 1/8 finala natjecanja, Slaven gostuje u Zagrebu kod Rudeša. Utakmica će se igrati na SC Rudeš s početkom u 14 sati.

27.10.2023. – 13. kolo SuperSport HNL

Kušek – Apaš, Koprivnica

NK Slaven Belupo – HNK Hajduk 0:1 (0:1)

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Bosec, Božić, Boras, Štefulj – Mioč (od 90. Cascini), Lepinjica, Agbekpornu – Hoxha, Štrkalj (od 81. Kamberi), Liber (od 81. Šakota). Trener: Roy Ferenčina.

HNK HAJDUK: Lučić – Sigur, Uremović, Šarlija, Diallo – Krovinović (od 64. Moufi), Žaper, Pukstas – Sahiti (od 72. Dolček (od 86. Elez)), Livaja, Melnjak (od 72. Trajkovski). Trener: Mislav Karoglan.

Suci: Mateo Erceg, Dario Kolarević, Ivan Starčević, Toni Dadić

VAR: Ante Čuljak, AVAR: Anto Marić

Strijelci: 0:1 Livaja 44′

Žuti karton: Božić 1′, Hoxha 38′, Lepinjica 56′ (Slaven Belupo); Krovinović 58′, Livaja 80′ (Hajduk)

Odgovori

Kopriva info