Odgođen je skup u Karlovcu na kojem je trebala govoriti četnikinja iz Vukovara Snežana Šević, službeno učiteljica- metorica razredne nastave u Borovu kraj Vukovara.
“Održavanje interdisciplinarnog stručnog skupa za srpsku nacionalnu manjinu Srbi u Hrvatskoj u Drugom svjetskom ratu, koji se trebao održati u Karlovcu od 3. do 5. lipnja 2023. godine, odgađa se do daljnjega prema Zaključku Upravnog Vijeća Agencije za odgoj i obrazovanje”, navodi se u šturom priopćenju Agencije.
Javnost je zgrožena saznanjima iz biografije učiteljice Snežane Šević,. Njeni stavovi i izjave o Hrvatima gotovo su identični stavovima osuđenog ratnog zločnca Vojislava Šešelja. Samo što ona radi u hrvatskoj školi. I još je proglašena učiteljicom godine.
U listopadu 2022. godine, povodom Dana učitelja, Snežana Šević dobila je nagradu koju Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske dodjeljuje najboljim prosvjetnim djelatnicima. Nagradu joj je dodijelio ministar Radovan Fuchs.
Snežana Šević je suautor udžbenika srpskog jezika od prvog do osmog razreda i službeno je učitelj-mentor.
U svibnju 2021. godine, na Facebook stranici SDSS-a, povodom lokalnih izbora, predstavljena je dr. Snežana Šević, učiteljica razredne nastave u Borovu Selu, danas Borovo:
“Dr. Snežana Šević zvanje doktora metodologije nastave stječe se na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Radi kao razrednica u OŠ Borovo. Aktivno sudjeluje u obrazovnom životu. Predavač je i voditelj radionica o konkretnim temama na županijskim i međužupanijskim sastancima i međunarodnim konferencijama. Voditelj je programa ljetne škole kaligrafije “Putevima Zaharija Orfelina”. Objavljuje stručne članke u stručnim časopisima i zbirkama. Koautor je udžbenika srpskog jezika od prvog do osmog razreda osnovne škole model A i C. Od strane agencije za edukaciju promovirana u zvanje mentora nastavnika”.
Ta učiteljica svojedobno vrlo intenzivno bavila Domovinskim ratom. Godine 1996. godine objavila je knjigu “Putevi nezaborava” koju je posvetila, po njenim riječima, ”poginulim borcima”. Tu knjigu nije spomenula u životopisu.
Pod ‘borci’ Šević smatra srpske teroriste, pripadnike različitih paravojnih jedinica iz Borova Sela, koji su 2. svibnja 1991. počinili masakr nad 12 hrvatskih policajaca.
Šević: “Hrvati su sotone, a šahovnica simbol srama i užasa”
“2. svibnja 1991. htjeli su u Borovu Selu izvjesiti šahovnicu. U selu, gdje su dvije-tri kuće hrvatske, izvjesiti šahovnicu, simbol srama i užasa, bilo je ravno samoubojstvu. I, Hrvati su izvršili samoubojstvo…”, piše učiteljica u predgovoru knjige pa nastavlja:
“Ustaše se uplašiše borbe prsa u prsa jer samo njih deset mogu da kolju jednog Srbina. Zbog toga se okrenuše Vukovaru… Tu su ‘hrabri domoljubi’ vadili djecu iz majčinih utroba, nizali lančić od dječjih prstića, silovali srpske žene i djevojke, odsijecali glave, vadili oči, spaljivali ljude i radili sve ono što samo bolesni um može smisliti. Srbi su morali uništiti sotonu…”, piše učiteljica koja Hrvate naziva sotonom.
Ista Šešelj
U knjizi “Putevi nezaborava” koja se bavi biografijama poginulih pripadnika srpske paravojske, može se naći cijeli niz izjava i zaključaka koje odišu prijezirom prema Hrvatima i prvom predsjedniku Franji Tuđmanu, u kojima ih bez ikakvih problem naziva – ustašama:
Ovako razmišlja učiteljica koja danas predaje u Borovu
“Političke prilike uoči ovog građanskog rata, dolaskom HDZ-a na vlast, razvijale su se ogromnom brzinom. A sve je počelo mnogo godina prije, kad Srbi, opijeni parolama bratstva i jedinstva, postaše slijepi i gluhi na sve političke mućke i zavrzlame. Odrekli su se mnogo čega da bi drugima udovoljili i pokazali im svoju čistu i neiskvarenu, a vjekovima ranjavanu dušu.
Za to vrijeme, drugi su u potaji, kako samo kukavice znaju, kovali planove i čekali. Podmuklo čekali da Srba nestane. Jugoslavija im je postala tijesna.
Prvo se odcijepila ‘dežela’ Slovenija, a Hrvati koji su se oduvijek skrivali iza tuđih leđa, jedva su to dočekali. Organizirali su ‘demokratske’ izbore, izabrali Tuđmana (čije ime samo govori da je tuđi čovjek, stranac) i proglasili Srbe manjinom. … Hrvati su svuda vješali svoje šahovnice i promovirali svoje ustaške ideje. Srbi to nisu mogli prihvatiti …”, piše Šević koja danas radi kao učiteljica u Hrvatskoj i prima plaću iz hrvatskog proračuna.

Odgovori

Kopriva info