Slaven Belupo je u 31. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige upisao poraz na gostovanju kod Šibenika. Rezultat na Šubićevcu bio je 3:1. Pogodak za našu momčad postigao je Manaj.
Trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na kartoniranog Božića, dok su zbog ozljeda susret propustili Bosec, Žuljević, Marina i Tepšić. U odnosu na slavlje s Osijekom, od prve minute zaigrali su Hlevnjak, Jambor i Krstanović.
Šibenik je bio bolji protivnik u prvom poluvremenu i nakon prvih 45 minuta je imao dva gola prednosti. Nakon što su pogodili dvije stative u startu poluvremena, u završnici je, u 41. i 45. minuti, dva puta poentirao Špeljak za 2:0. Naša je momčad zaprijetila jednom, preko Mudražije, no njegov udarac je obranio Rogić.
U nastavku susreta naša je momčad bacila sve snage u napad. Imala je nekoliko izglednih situacija koje nije uspjela pretvoriti u pogotke, a onda je to domaćin kaznio u 67. minuti kada je Arai zabio za 3:0. Manaj je u 72. minuti smanjio na 3:1 nakon što je lijepo zaobišao Rogića i pogodio praznu mrežu domaćina. Bio je to i konačan rezultat utakmice.
U idućem kolu Slaven Belupo će snage odmjeriti s Rijekom. Ta će se utakmica u Koprivnici igrati u ponedjeljak s početkom u 18:10.
25.4.2023. – 31. kolo SuperSport HNL
Šubićevac, Šibenik
HNK Šibenik – NK Slaven Belupo 3:1 (2:0)
HNK ŠIBENIK: Rogić – Kvržić, Perić, Đorić, Mina (od 46. Mesa) – Arai, Čanađija, Soldo (od 90. Matić), Pozo (od 79. Radonjić) – Špeljak (od 90. Knežević), Dolček (od 79. Hiroš). Trener: Damir Čanadi.
NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Hlevnjak (od 78. Krušelj), Kocijan, Soldo, Talys – Mioč (od 73. Bošnjak), Jambor, Mudražija (od 82. Mihalić) – Hoxha, Krstanović (od 67. Manaj), Crnac (od 67. Perošević). Trener: Zoran Zekić.
Suci: Jakov Titlić, Jerko Crnčić, Dario Kolarević i Toni Dadić.
VAR: Zdenko Lovrić, AVAR: Goran Pataki.
Strijelci: 1:0 Špeljak 41′, 2:0 Špeljak 45′, 3:0 Arai 67′, 3:1 Manaj 72′
Žuti karton: (Šibenik); Bošnjak 87′, Manaj 89′ (Slaven Belupo)
Crveni karton: (Šibenik); (Slaven Belupo)

Odgovori

Kopriva info