Slaven Belupo je u 30. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige slavio protiv Osijeka s 2:1 nevjerojatnim preokretom u posljednje dvije minute sudačke nadoknade. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš strijelci za našu momčadi bili su Krstanović u 97. i Boras u 98. minuti.

Trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Marinu, Tepšića i Žuljevića pa je na teren od prve minute poslao Čovića na golu, Boseca, Božića, Soldu i Talysa u obrani te Kocijana, Mioča i Mudražiju u veznoj liniji. Napadački tercet činili su Hoxha, Manaj i Crnac.

Otvorenu utakmicu gledali smo u prvom poluvremenu. Osijek je pucao čak 12 puta, no uglavnom su to bili pokušaji iz daljine s kojima Čović nije imao previše problema. Iako je naša momčad manje pucala, dvije najveće prilike imala je baš ona. Sredinom prvog dijela Crnac se lijepo oslobodio svog čuvara i tukao iskosa s desne strane. Malenica je bio siguran. U 42. minuti Hoxha je promašio nemoguće. S četiri metra poslao je loptu visoko iznad gola.

Gosti su poveli u 52. minuti. Caktaš se najbolje snašao nakon jednog kornera i iz blizine zabio za 0:1. Bacila je naša momčad sve u napad i pokušavala doći do izjednačenja, dok su gosti vrebali priliku, a onda smo u sudačkoj nadoknadi svjedočili spektaklu. Krstanović je izjednačio iz kaznenog udarca u 97. minuti, a Boras zabio glavom nakon kornera u 98. za 2:1. Spektakl!

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje na Šubićevcu. U utorak će igrati sa Šibenikom s početkom u 18:00.

21.4.2023. – 30. kolo SuperSport HNL

Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš, Koprivnica

NK Slaven Belupo – NK Osijek 2:1 (0:0)

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Bosec, Božić, Soldo (od 62. Perošević), Talys – Mioč (od 90. Boras), Mudražija (od 62. Jambor), Kocijan – Hoxha, Manaj (od 62. Krstanović), Crnac (od 84. Mihalić). Trener: Zoran Zekić.

NK OSIJEK: Malenica – Omerović, Barišić, Žaper, Leovac (od 77. Jurčević) – Caktaš (od 85. Špoljarić), Fiolić (od 68. Cheberko), Jugović – Lovrić (od 85. Mažar), Mierez, Bukvić. Trener: Borimir Perković.

Suci: Ivan Bebek, Luka Pajić, Dejan Vuković, Goran Pečarić

VAR: Fran Jović, AVAR: Vedran Đurak

Strijelci: 0:1 Caktaš 52′, 1:1 Krstanović 97′, 2:1 Boras 98′

Žuti karton: Bosec 24′, Soldo 38′, Crnac 45′ (Slaven Belupo); Caktaš 56′, Omerović 87′, Cheberko 90′ (Osijek)

Crveni karton: (Slaven Belupo); (Osijek)

Odgovori

Kopriva info