Slaven Belupo je završio natjecanje u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu. Pred punim tribinama koprivničkog Gradskog stadiona Ivan Kušek – Apaš naša je momčad poražena od Hajduka rezultatom 0:1.
Trener Zoran Zekić u odnosu na susret s Varaždinom u petak napravio je tek jednu promjenu u svom sastavu. Umjesto Hlevnjaka, od prve je minute zaigrao Jambor. Naš strateg nije mogao računati na Kocijana i Žuljevića koji su još uvijek u procesu rehabilitacije.
Prva je u današnjem susretu zaprijetila naša momčad. Hoxha je okušao svoj udarac iskosa s lijeve strane, no nije bio dovoljno precizan u 11. minuti. Deset minuta kasnije Mioč je opasno centrirao, Lučić kratko odbio, a Marina odbijenu loptu poslao preko gola s 8 metara. Do kraja prvog dijela gledali smo veliku borbu na terenu, ali bez opasnijih šansi.
Nastavak susreta prilikom je otvorio Hajduk. Livaja je u 53. minuti glavom pucao tik pokraj vratnice. Odgovorio je Crnac s druge strane. Ponovno su milimetri dijelili od promjene rezultata. Hajduk je u vodstvo stigao u 59. minuti kada je Livaja realizirao kazneni udarac za 0:1. Bio je to i konačan rezultat utakmice.
Nova utakmica Slaven Belupo čeka već u subotu kada će od 19:10 gostovati kod Dinama u Zagrebu.
12.4.2023. – polufinale SuperSport HNK
Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš, Koprivnica
NK Slaven Belupo – HNK Hajduk 0:1 (0:0)
NK SLAVEN BELUPO: Čović – Bosec, Tepšić (od 42. Hlevnjak), Božić, Soldo (od 82. Talys), Hoxha – Mioč, Jambor (od 71. Krstanović), Marina, Mudražija (od 82. Manaj) – Crnac. Trener: Zoran Zekić.
HNK HAJDUK: Lučić – Lovrencsics (od 87. Awaziem), Vušković, Ferro, Meljnjak – Grgić (od 83. Fossati), Krovinović, Benrahou – Pukštas, Livaja, Mlakar. Trener: Ivan Leko.
Suci: Patrik Kolarić, Bojan Zobenica, Ivan Starčević, Zdenko Lovrić
VAR: Igor Pajač, AVAR: Goran Pataki
Strijelci: 0:1 Livaja 59′
Žuti karton: Jambor 58′, Soldo 62′, Mioč 86′ (Slaven Belupo); Ferro 33′, Pukstas 88′, Livaja 90′ (Hajduk)
Crveni karton: (Slaven Belupo); (Hajduk)

Odgovori

Kopriva info