U pretragama je pronađeno i oduzeto više od 51 kilogram marihuane, 13 kilograma hašiša, 300 grama kokaina, jedan pištolj, više komada streljiva, dva mobitela i 36.200,00 eura
FOTO: MUP

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljana (1989. i 2000.), zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su osumnjičeni u neutvrđenom vremenu pa do travnja 2023. godine nabavljali, skladištili, prevozili i preprodavali drogu marihuanu, hašiš i kokain.

Naime, prvoosumnjičeni 33-godišnjak je nabavljao veću količinu marihuane, hašiša i kokaina, koje je zajedno i u dogovoru s drugoosumnjičenim 23- godišnjakom skrivao u za to ranije pripremljenim prostorima na određenim adresama, a na kojima su drogu pripremali za daljnju preprodaju.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda provedena je pretraga prostora na više adresa na području Splita, a koje su koristili osumnjičeni. U pretragama je pronađeno i oduzeto više od: 51 kilogram marihuane, 13 kilograma hašiša, 300 grama kokaina, jedan pištolj, više komada streljiva, dva mobitela i 36.200,00 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Odgovori

Kopriva info