Dobrovoljno vatrogasno društvo Križevci, u subotu je održalo 149. godišnju skupštinu, kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren, ujedno i član društva.
Predsjednica Društva Natalija Radotović Maksić uvodno je pozdravila brojne goste, a skupštini su nazočili i državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg, zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Križevaca Miroslav Petračija, predsjednik i tajnik AMK-a Križevci Stjepan Krmpotić i Stjepan Peršin te članovi prijateljskih društava.
Župan Koren kazao je kako je vatrogastvo oduvijek bila važna sastavnica života hrvatskog čovjeka, što je posebno izraženo u ovom dijelu Hrvatske pa smo sa 142 vatrogasna društva najvatrogasnija županija u državi, a Križevci jedan od najvatrogasnijih gradova. „Puno ulažemo u vatrogastvo, više nego što nas na to Zakon obavezuje, ali svaka kuna je tu ispravno uložena. Imali smo požare, poplave, potrese, migrantsku krizu i tu je vidljivo da su žurne službe i vatrogastvo izuzetno bitni u svakoj zajednici“, zaključio je župan.
Prigodno su se obratili i Stjepan Krmpotić, Mario Martinčević, Danijel Šaško i Zvonimir Habijan, koji su istaknuli izvrsnu suradnju s Društvom te čestitali na radu i brojnim aktivnostima koje se provode u svrhu poboljšanja vatrogasne djelatnosti.
Sva izvješća i plan rada za 2023. godinu Društva su usvojeni jednoglasno, a na kraju svečanosti su uručene spomenice vatrogascima. Za deset godina dodijeljena je spomenica Milici Lepčić, Tamari Jakopic, Luciji Denžić, Ani Horvat, Marku Kadoviću, Luki Šafranu i Domagoju Frtaliću. Za dva desetljeća rada spomenica je otišla u ruke Luke Matosovića, a za tri desetljeća rada Nataliji Radotović-Maksić i Jurici Smiljanu. Za četiri desetljeća rada vatrogasnu spomenicu primili su Ivan Pečarić i Nevenka Čakija, a za 50 godina Miroslav Žganec i Ivan Sinjeri.

Odgovori

Kopriva info