U prostorijama Županijske uprave danas je održana svečanost potpisivanja ugovora o javnoj nabavi radova rekonstrukcije školskih igrališta u Drnju i Križevcima. Domaćin susreta župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo što se nastavlja ciklus investicija u školsku infrastrukturu nakon velikih kapitalnih projekata koji su dovršeni u proteklom razdoblju – izgradnji pet školskih sportskih dvorana u općinama i Centra kompetentnosti u Koprivnici i Đurđevcu u što je uloženo preko 20 milijuna eura.

„Nastavljamo s materijalnim ulaganjima u sektoru školstva kroz ovakve tipove projekata koji su također od velikog značaja za lokalnu zajednicu. Trenutno završavamo veliku rekonstrukciju igrališta Srednje škole u Koprivnici vrijednu 1,2 milijuna eura, a obnovili smo i igrališta u Đelekovcu, Kalinovcu, Goli i Križevcima te smo na 13 škola postavili fotonaponske elektrane vrijedne preko 562 tisuće eura. Današnjim potpisivanjem ugovora formalno krećemo u rekonstrukciju igrališta u Drnju te gimnazijskog igrališta u Križevcima, a to su projekti ukupne vrijednosti preko 343 tisuće eura. Siguran sam da će se igralištima veseliti ne samo učenici već i brojni rekreativci“, istaknuo je župan te dodao kako Županijska uprava kontinuirano ulaže u sektor obrazovanja   kako bi se učenicima i nastavnicima osigurali najbolji uvjeti za rad.

Zahvalu Županiji prigodnim riječima iskazao je načelnik Općine Drnje Petar Dombaj koji je kazao kako Općina bez pomoći Županije ne bi mogla kvalitetno funkcionirati.

„ Izvrsno surađujemo sa Županijom ne samo po pitanju školstva, već i u svim drugim sektorima i bez te snažne podrške bilo bi jako teško funkcionirati. Hvala na potpori i sredstvima koje ulažete kako bi naši stanovnici imali sve potrebne uvjete za život. Uvjeren sam da će se ovako dobra suradnja na dobrobit sviju i dalje nastaviti“, poručio je načelnik Dombaj.

Prisutnima su se obratili i ravnateljica Osnovne škole Fran Koncelak Drnje Dunja Valenčak koja je istaknula da Županija osluškuje sve potrebe škole i pruža veliku podršku učenicima i nastavnicima te ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci Ivan Peklić koji je dodao kako će se ovom obnovom zaokružiti rekonstrukcija kompletnog gimnazijskog igrališta koje će služiti i ostalim školskim ustanovama, ali i brojnim Križevčanima.

Zahvalama se uime Grada Križevaca priključio i pročelnik Sandro Novosel koji je pohvalio inicijativu Županije da se igrališta obnove kako bi stanovnici imali adekvatne uvjete za bavljenje sportom i rekreacijom.

Što se samih zahvata i vrijednosti projekata – vrijednost rekonstrukcije igrališta u Drnju iznosi 256.083,33 eura s PDV-om. Županija je kao prijavitelj projekta preko Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurala 65.000 eura te preko Ministarstva turizma i sporta 88.716,75 eura. Ostatak potrebnih sredstava osigurano je u proračunima Županije i Općine Drnje s kojom je potpisan Sporazum u sufinanciranju projekta. Rok za izvođenje radova je 70 radnih dana od potpisa ugovora, a na igralištu ukupne površine 1.550 m2 će se urediti kružna staza za trčanje oko rukometnog igrališta sa produžetkom prilagođenim skoku u dalj i bazenom s pijeskom, teren za košarku/odbojku (28 m x 15 m) sa sigurnosnom zonom iza koševa i aut linije te teren za rukomet (40 m x 20 m) sa sigurnosnom zonom iza golova. Podloga terena će biti od granulirane gume, nabavit će se novi golovi, koševi te stupovi i mreža za odbojku.

Vrijednost rekonstrukcije igrališta Gimanzije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci je  87.499,38 eura s PDV-om, a radovi će se financirati iz Županijskog proračuna. Ukupna površina sportskog igrališta koje će se obnoviti iznosi oko 2.300 m2, a sanacijom će se na postojeće rukometno i odbojkaško igralište postaviti višeslojni sustav visoke elastičnosti,  tribine kraj igrališta će se obnoviti bojanjem te će se postaviti nove zaštitne mreže kraj odbojkaškog igrališta, nove košarkaške table s mrežom te će se postojeća konstrukcija koševa i golova obnoviti bojanjem. Sve to trebalo biti završeno u roku od 50 radnih dana od potpisa ugovora.

Dodajmo na kraju kako su današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Darko Masnec, viši savjetnik za kapitalne projekte Davor Karas, uime Veleučilišta u Križevcima prodekan Silvije Jerčinović, ravnatelj Srednje gospodarske škole Križevci Toni Svoboda i ravnateljica Učeničkog doma Križevci Snježana Majić te predstavnici izvođača radova.

Odgovori

Kopriva info