Svečanom akademijom u koprivničkom Domoljubu Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica danas je proslavila 118. rođendan. Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i pročelnicom Anom Mušlek dok je uime Grada proslavi nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice  Ksenija Ostriž.

Uvodno se prisutnim uzvanicima obratio ravnatelj škole Vjekoslav Robotić koji je istaknuo da je Gimnazija „Fran Galović“ obrazovni lider u našoj županiji, ali i šire.

Odradili smo brojne aktivnosti kako bi još više promovirali našu školu i učenike koji postižu sjajne rezultate na svim poljima. Škola smo koja ima najveći broj učenika na natjecanjima, drugi smo u državi po uspjesima u sportu, naši se učenici uspješno rješavaju državnu maturu i upisuju se na željene fakultete. Sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške našeg osnivača Županije koja nas prati u svim potrebama te Grada s kojim gajimo partnerski odnos, hvala na svemu što činite za nas, a posebno za naše učenike i profesore“, poručio je ravnatelj Robotić.

Župan Koren je čestitao na svim uspjesima naglasivši kako koprivnička Gimnazija spada u sam vrh obrazovanja u Hrvatskoj.

Hvala vam na odličnoj suradnji i partnerstvu koje je na najvišoj razini. Veselimo se svim vašim uspjesima i nastojimo osigurati najbolje uvjete kako bi i zadržali prestižni status koji ste postigli. Srednja škola, posebno njen završetak je prijelomni trenutak u životu za mlade koji okreću novu stranicu u životu, želim vam da budete mudri u odabiru nastavka školovanja te da ostvarite svoje ambicije. Sretan vam 118. rođendan uz želju da ostanete na ovom putu izvrsnosti“, kazao je župan Koren.

Prigodnim riječima obratila se i zamjenica Ostriž koja je naglasila kako Gimnazija daje izvrsne temelje  za daljnji razvoj.

„Iz ove škole su proistekli mnogi uspješni znanstvenici i gospodarstvenici, ostvarili su sjajne karijere i uvijek ističu kako dolaze iz koprivničke Gimnazije. Važna je i ova mreža zajedništva između učenika koju ste uspostavili, sjajno je čuti da se međusobno podržavate i da s ponosom ističete odakle dolazite“, istaknula je zamjenica Ostriž.

Uz brojne učenike i profesore, svečanoj akademiji su prisustvovali i ravnatelji gradskih osnovnih škola te gosti i uzvanici iz društvenog i gospodarskog života grada koji su uživali u glazbenom programu koji su pripremili koprivnički gimnazijalci.

Odgovori

Kopriva info