Župan Darko Koren danas je sa suradnicima obišao radove na projektu rekonstrukcije vanjskog sportskog igrališta Srednje škole Koprivnica vrijednom 1.2 milijuna eura kojim će popularno koprivničko igralište dobiti sasvim novu vizuru i funkcionalnost. Rekonstrukcije i obnove školskih sportskih igrališta projekt su Županijske uprave kojim se značajno unaprjeđuje školska infrastruktura, a u proteklih godinu dana su obnovljena četiri igrališta te se planiraju još dva projekta obnove.

„Ovo je najveći  projekt rekonstrukcije igrališta do sada, nakon što je završimo dobit ćemo ne samo veliku vrijednost za školski sport i rekreaciju građana, već će se ovaj novouređeni prostor, u koji smo uložili preko 1.2 milijuna eura i koji se sjajno uklapa uz objekte novog CEKOM-a, imati i dodatnu urbanističku vrijednost. U proteklom razdoblju smo obnovili školska igrališta u Križevcima, Đelekovcu i Goli, dovršava se igralište u Kalinovcu, a planiramo i obnovu u Drnju te obnovu rukometnog i odbojkaškog igrališta Gimnazije u Križevcima. Završili smo jedan veliki investicijski ciklus koji podrazumijeva izgradnju školsko sportskih dvorana i Centara kompetencija te smo ušli u fazu priprema drugog investicijskog ciklusa, a radit će se na 12 projekata koji za cilj imaju uvođenje jednosmjenske nastave, podizanje standarda i proširenje prostora“, pojasnio je župan prilikom obilaska.

Ravnatelj škole Mario Latin je naglasio kako svaki dan promatraju promjene i radove koji se odvijaju na igralištu.

Nestrpljivo iščekujemo završetak rekonstrukcije i vrijeme kad ćemo ga moći početi koristiti, a prvenstveno naši nastavnici tjelesnog odgoja koji će dobiti mogućnost za vježbanje nekih atletskih disciplina i drugih sportova koje do sada nije bilo moguće ostvariti. Novo igralište bit će ponos svih građana upravo zbog vizualnog identiteta koji će dobiti ovaj dio grada“,  zaključio je Latin.

Rok završetka radova je 31. svibnja, a dodajmo kako je u planu i energetska obnove zgrade sportske dvorane Srednje škole Koprivnica za koju je proveden postupak javne nabave te je donesena odluka o odabiru izrađivača projektno-tehničke dokumentacije. Sklapanje ugovora se očekuje u narednom razdoblju, a projekt će se kandidirati na buduće natječaje u sklopu poziva za energetsku obnovu javnih zgrada.

Što se samih radova na igralištu Srednje škole tiče, oni uključuju sanaciju i obnovu atletske staze, centralnih igrališta i tribina u okviru postojećeg igrališta. Uredit će se i pristupne staze te zelene površine, postavit će se nova rasvjeta te odvodnja cijelog prostora igrališta. Postojeće tribine će se u potpunosti ukloniti te će se izvesti nove armirano betonske tribine, a cilj je da se prostor prilagodi potrebama učenika i građana. Uredit će se i kružna staza za trčanje, dva terena za košarku, teren za rukomet, teren za mali nogomet, zaletište za skok u dalj, vježbalište sa spravama te vježbalište za bacanje kugle.

Današnjem obilasku radova prisustvovali su i zamjenik župana RAtimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko MArtić te ispred predstavnika izvođača radova Željko Genter.

Odgovori

Kopriva info