Humanitarnima akcijama i javnozdravstvenim kampanjama jučer je na gradskim trgovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu obilježen Dan narcisa kakao bi se javnosti skrenula pozornost na važnost prevencije te borbu protiv raka dojke.

U Koprivnici je ovu akciju organizirala Udruga žena s bolestima dojke “Nada” i Liga protiv raka KKŽ, a podržali su je zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Maja Blažek, predsjednica Udruge „Nada“ Željka Zetović sa članicama Udruge, predsjednica Lige Andreja Lukić-Suknaić sa suradnicima predstavnice OB Koprivnica Biljana Marković i Ružica Evačić, predstavnice Doma zdravlja KKŽ i Zavoda za javno zdravstvo KKŽ te Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ.

U Đurđevcu je ispred Županije akciju u organizaciji Udruge žena s bolestima dojke Narcise tradicionalno podržala predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verica Rupčić obzirom da Povjerenstvo redovito podržava sve aktivnosti usmjerene očuvanju i promociji zdravlja. Podršku su pružili i gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te predsjednica đurđevačke Udruge žena s bolestima dojke Narcise Đurđa Martinuš sa članicama Udruge.

Na glavnom križevačkom trgu akciju je organizirao Klub žena s bolestima dojke „Agata“ Križevci, a podržali su je uime Koprivničko Križevačke županije ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković, predstavnici Grada Križevaca te predsjednica Kluba Agata Melita Mišćević sa suradnicama.

U borbi protiv ove bolesti važno je spomenuti doprinos provođenja Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke, ali i sve bolje dijagnostike i liječenja raka dojke. Današnji dan je prilika da se naglasi važnost redovitih pregleda dojki kako bi se bolest spriječila ili otkrila u ranom stadiju, kada ju je moguće izliječiti.

Odgovori

Kopriva info