Župan Darko Koren danas je u Koprivnici održao tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica s područja Koprivničko-križevačke županije koja obuhvaća dvije biskupije – Varaždinsku i Bjelovarsko-križevačku te Križevačku eparhiju.
Susretu su uz župana prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici i pročelnice županijskih upravnih tijela, biskup Varaždinske biskupije monsinjor Bože Radoš, biskup u miru monsinjor Josip Mrzljak, biskup Križevačke eparhije monsinjor Milan Stipić, izaslanik mons. Vjekoslava Huzjaka biskupa Bjelovarsko – križevačke biskupije ujedno i dekan Križevačkog dekanata Stjepan Soviček, dekan Koprivničkog dekanata Dominik Vukalović, dekan Đurđevačkog dekanata Tomislav Leskovar, dekan Virovskog dekanata Marijan Kovačić te brojni župnici, župnice, redovnici, redovnice, kapelani i đakoni.
Prijem, koji se održava već dugi niz godina, poslužio je kao prilika za susret između predstavnika vjerskih zajednica i županijske vlasti te za razmjenu mišljenja i promicanje međureligijskog dijaloga. Župan je predstavnicima vjerskih zajednica zahvalio na suradnji u protekloj godini te naglasio kako je uloga vjerskih zajednica u današnjem društvu iznimno važna, posebno u današnjem vremenu u kojem smo pod bremenom različitih problema.

„Hvala na suradnji i zajedništvu koje osjećamo u susretu s vama, vjerujem da su u vremenu u kojem živimo iskren odnos, dijalog i duhovna stabilnost potrebniji nego ikad. Radujemo se svemu onome što ćemo zajedno postići u vremenu koje je ispred nas, Županija je uvijek bila vjeran partner i pomoći će kao i svih ovih godina, posebno u očuvanju crkvene kulturne baštine kojom se svi ponosimo “, kazao je župan.
Riječi zahvale uputili su i biskup Križevačke eparhije Milan Stipić te izaslanik bjelovarsko-križevačkog biskupa i dekan Križevačkog dekanata Stjepan Soviček, koji su u prigodnim govorima pozvali na širenje dobrote, vjere i ljubavi, uz očuvanje temeljnih ljudskih vrijednosti.
Okupljenima se obratio i varaždinski biskup Bože Radoš koji je zahvalio Županiji na pomoći i prilici da se predstavnici Katoličke crkve i vjerskih zajednica susretnu i razmijene iskustva u duhu ekumenizma.
„Hvala Županijskoj vlasti što nas svesrdno prati u našim potrebama te što ovako lijepo surađujemo jer dijelimo isti cilj, a to je briga za svakog čovjeka, posebno onog koji je u potrebi. Danas je sve više takvih ljudi koji oskudijevaju, ne samo materijalno već i duhovno, stoga pozivam svu braću svećenike da upremo svoje poglede prema Kristu i pronađemo potrebnu snagu kako bi pomogli svima kojima je to potrebno. Nemojmo zanemariti jačati duhovnost jer ona nam može pružiti prijeko potrebnu utjehu u trenutcima poteškoća“, kazao je biskup Radoš te čestitao svojem prethodniku, biskupu u miru Josipu Mrzljaku 25. godišnjicu biskupskog ređenja za Varaždinskog biskupa.

Odgovori

Kopriva info