U Petrinjskoj ulici 30, u središtu Zagreba se srušila velika građevinska skela, potvrdili su Hini u Policijskoj upravi zagrebačkoj, ali za sada nisu iznijeli informacije je li netko ispod skele i ima li ozlijeđenih osoba.
Vjetar koji već satima neumorno puše metropolom uzrokovao je pad skele u samom centru Zagreba. Oštećen je automobil, a iako su incijalne dojave govorile da se ispod nalazi zatrpana jedna osoba, policija kaže da ozlijeđenih nema
Velika građevinska skela dužine 20-ak metara srušila se u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, kod kućnog broja 30. Bila je postavljena na zgradi policije, a pala je na parkirana auta
Dojava policije stigla je male prije 13 sati. Riječ je o skeli dužine oko 20 metara, a trenutno se vrši pretraga za moguće zatrpanom osobom. Na terenu je pet vatrogasnih vozila. Mediji navode kako su neslužbeno doznali da je moguće jedna osoba ispod urušene skele te jedan automobil.
Inače, riječ je o skeli postavljenoj na zgradi Policijske uprave zagrebačke, u kojoj su se do početka radova na obnovi lanjskog svibnja, odrađivali upravni poslovi policije. Točnije, u toj su zgradi građani podnosili zahtjeve za osobne iskaznice i putovnice.
Oglasila se policija: Prema zasad utvrđenom, nema ozlijeđenih
“Danas 9. veljače 2024. godine oko 12.45 sati u Zagrebu, Petrinjska br. 30, najvjerojatnije zbog jakog vjetra došlo je do urušavanja skele na prometni trak kojom prilikom je oštećen jedan osobni automobil.
Prema zasada utvrđenom ozlijeđenih osoba nema. Petrinjskom ulicom u smjeru sjevera promet je u potpunosti obustavljen a vozi se okolnim ulicama”, piše policija.
“Prestrašno je bilo kad je skela i sav taj metal počeo krckati i strovaljivati se. Policija je odmah bila tu te su govorili prolaznicima da se maknu i da ne prolaze jer je vjetar i dalje puhao, a skela se njihala i urušavala kao da je od pijeska.
Jedan muškarac je upitao nekoliko radnika koji su trčali preko ulice ima li koga ispod. Jedan od njih mu je rekao da nije siguran jer je jedan njegov kolega stajao do tog auta kad je počelo padati”, kaže za Jutarnji list jedan zaposlenik obližnje radnje.

Odgovori

Kopriva info