U prostorijama Doma mladih u Koprivnici danas je održana svečanost dodjele nagrada i priznanja najuspješnijim sportašicama, sportašima i sportskim ekipama Grada Koprivnice u 2023. godini. Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik Zajednice sportova KKŽ Stanislav Lovković, a ispred Grada Koprivnice nazočili su gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica Ksenija Ostriž te predsjednica Zajednice sportova Grada Koprivnice Jasmina Stričević.
Prisutnim sportašima, sportskim djelatnicima i uzvanicima uvodno se obratila predsjednica Stričević koja je zahvalila Gradu na podršci te čestitala svima na sjajnim uspjesima koje su postigli u prošloj godini.
„Samo kroz Malu sportsku školu prošlo 31 je tisuća mališana , a to dokazuje da je pred Koprivnicom sjajna sportska budućnost“, istaknula je Stričević.
Čestitku na rezultatima uputio je i župan Darko Koren koji je kazao kako je Koprivnica predvodnik sporta u županiji što pokazuju brojni sportaši i sportski kolektivi koji se natječu u najvišim rangovima natjecanja.
“Ovakvi uspjesi koje ste postigli zahtijevaju veliko odricanje i trud, ali i podršku obitelji, klubova i trenera te sportskih zajednica i jedinica lokalne i regionalne vlasti. Činimo sve što je u našim mogućnostima kako bi vam olakšali put do uspjeha, stvarajući materijalne uvjete za vas i za mlade nade koje dolaze. Čestitam vam svima na uspjehu i što vaši rezultati potvrđuju da je naša županija jedna velika sportska obitelj koja se može pohvaliti odličnim uspjesima“, poručio je župan Koren.
Gradonačelnik Jakšić je istaknuo kako puna dvorana sportaša potvrđuje da su Grad i Županija sredine koje cijene svoje sportaše.
„U Hrvatskoj je mnogo gradova koji su možda prema broju stanovnika veći od Koprivnice, no mi se možemo pohvaliti rezultatima u brojnim sportovima i različitim disciplinama kao malo tko u zemlji. Zahvaljujući vašem trudu i radu, vraćate se kući s medaljama i pronosite ime grada i županije diljem države, ali i Europe i svijeta na čemu smo zahvalni. Ulažemo značajna sredstva u sportsku infrastrukturu, a vi to na najbolji način vraćate. Hvala i Županiji što je pokrenula rekonstrukciju sportskog igrališta Srednje škole Koprivnica, vjerujem da će to biti sjajan projekt“, kazao je Jakšić te uputio čestitku svima nagrađenima.
Nakon govora uslijedile su dodjele nagrada i priznanja. Najuspješnija sportašica u 2023. godini bila je Lana Nogić iz Hrvačkog kluba Podravka, dok je najuspješniji sportaš bio Mihael Šestak iz Ronilačkog kluba Šoderica.
Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada u 2023. godini bile su članice Twirling kluba Koprivnica, dok je najuspješnija ženska sportska ekipa Podravka Vegeta Rukometnog kluba Podravka. Najuspješnija muška sportska ekipa 2023. godine je seniorska ekipa Hrvačkog kluba Podravka

Odgovori

Kopriva info