Nogometaši Slaven Belupa u 21. su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige uvjerljivo svladali Rudeš. S dva pogotka Štrkalja te po jednim Mioča i Lepinjice slavili su rezultatom 4:0 i upisali drugu pobjedu ovog proljeća.

Trener Roy Ferenčina napravio je dvije izmjene u odnosu na slavlje protiv Varaždina. Umjesto Agbekporna i Caimacova od prve minute su krenuli Liber i Šakota.

Slaven Belupo je bio bolja momčad u prvom poluvremenu. Nekoliko dobrih prilika propustili su Boras, Štrkalj i Pllana, a onda je u 38. minuti pao gol. Lijepo su po lijevoj strani kombinirali Šakota i Štefulj koji prizemnom loptom pronalazi Lepinjicu, a veznjak Slavena s 10-ak metara mirno pogađa za 1:0. Bio je to i rezultat nakon prvih 45 minuta.

Najbolji mogući start u drugo poluvrijeme – Štrkalj je snažno odapeo s 20-ak metara u 49. minuti i ‘probio’ Markovića za 2:0. U 65. minuti novi pogodak Štrkalja. Napadač Slaven Belupa najbolje se snašao ispred gola Rudeša i sa šest metara loptu zakucao pod gredu za 3:0. Naravno, utakmica nije mogla proći bez pogotka Mioča. Najbolji strijelac lige u 72. minuti je na asistenciju Štrkalja glavom pogodio za 4:0. Bravo, Slavene!

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje na Poljudu kod Hajduka. Utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 15 sati.

3.2.2024. – 21. kolo SuperSport HNL

Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš, Koprivnica

NK Slaven Belupo – NK Rudeš 4:0 (1:0)

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Bosec (od 75. Šuto), Pllana, Boras, Štefulj – Liber (od 82. Ortiz), Mioč (od 75. Krušelj), Lepinjica – Šakota (od 57. Caimacov), Štrkalj (od 82. Hlevnjak), Nongoh. Trener: Roy Ferenčina.

NK RUDEŠ: Marković – Krušlin, Camara, Pavlek, Pešić – Vukmanović, Pasariček, Ćorić (od 69. Špeljak) – Grezda (od 69. Rešetar), Doležal (od 61. Brajković), Kovačević (od 61. Topić). Trener: Davor Mladina.

Suci: Mario Zebec, Ivan Janić, Dino Knez, Domagoj Kurtović

VAR: Ivan Bebek, AVAR: Ivan Starčević.

Strijelci: 1:0 Lepinjica 38′, 2:0 Štrkalj 49′, 3:0 Krušelj 65′, 4:0 Mioč 72′

Žuti karton: Hlevnjak 83′ (Slaven Belupo); (Rudeš)

Crveni karton: (Slaven Belupo); (Rudeš)

Odgovori

Kopriva info