Nogometaši Slaven Belupa u prvoj su utakmici proljetnog dijela prvenstva i 20. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige slavili na gostovanju u Varaždinu. Rezultat nakon 90 minuta bio je 1:2 za našu momčad, a pogotke za tri boda su postigli Nongoh i Mioč.

Varaždin je bolje otvorio susret i prijetio udarcima Poldrugača s 20 metara i Marina glavom. Oba pokušaja nisu bila dovoljno precizna. Odgovorio je Mioč iz daljine nakon jedne kontre, no rezultat je ostao nepromijenjen. Tako je bilo sve do 21. minute kada je Lepinjica oduzeo jednu loptu i proslijedio ju do Mioča koji asistira Nongohu za prvijenac u našem dresu. Kamerunski ofenzivac snažno je pucao iskosa s lijeve strane i pogodio pod gredu za 0:1. Do kraja prvih 45 minuta naša je momčad imala još nekoliko izglednih situacija koje nije iskoristila, a onda je to domaćin kaznio u sudačkoj nadoknadi i iz kaznenog udarca izjednačio. Strijelac za 1:1 bio je Postonjski.

U drugom poluvremenu prvi je zaprijetio Slaven. Pllana je glavom pucao nakon jednog kornera. Lopta je otišla tik pokraj vratnice. U 69. minuti Agbekpornu je dobio drugi žuti, odnosno crveno karton. U 73. minuti Lepinjica je snažno odapeo s 20-ak metara, no Zelenika je odličnom reakcijom spasio svoj gol. U novo vodstvo naša je momčad stigla u 87. minuti kada je Mioč realizirao kazneni udarac kojeg je izborio Lepinjica.

Važna tri boda na startu proljetnog dijela sezone!

U idućem kolu Slaven Belupo će u Koprivnici biti domaćin Rudešu. Utakmica na Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš igrat će se s početkom u 14:50.

26.1.2023. – 20. kolo SuperSport HNL

Stadion Varteks – Varaždin

NK Varaždin – NK Slaven Belupo 1:2 (1:1)

NK VARAŽDIN: Zelenika – Vukčević, Jelenić, Nekić, Boršić – Marina (od 83. Domjanić), Pilj (od 58. Belcar), Postonjski – Mitrovski, Vukušić (od 46. Gudelj), Poldrugač (od 68. Drožđek). Trener: Nikola Šafarić.

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Bosec, Pllana, Boras, Štefulj – Agbekpornu, Mioč (od 90. Međimorec), Lepinjica – Caimacov (od 65. Liber), Štrkalj (od 90. Ortiz), Nongoh (od 65. Šakota). Trener: Roy Ferenčina.

Suci: Ante Čulina, Anto Marić, Dario Kolarević i Goran Pečarić.

VAR: Ivan Bebek, AVAR: Luka Pajić.

Strijelci: 0:1 Nongoh 21′, 1:1 Postonjski 45+2′, 1:2 Mioč 87′

Žuti karton: Jelinić 15′ (Varaždin); Agbekpornu 17′, 69′, Nongoh 45′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Varaždin); Agbekpornu 69′ (Slaven Belupo)

POGLEDAJTE SNIMKU UTAKMICE :

Odgovori

Kopriva info