Nogometaši Slaven Belupa upisali su poraz od Istre 1961 rezultatom 2:1 u finalu desetog Arena kupa u Medulinu te su osvojili drugo mjesto.
Naša je momčad u prvom poluvremenu bila ‘protiv vjetra’ pa je razviti igru bilo gotovo nemoguće. Veliku priliku imao je Mioč u 16. minuti nakon lijepe akcije po desnoj strani, no njegov udarac otišao je tik pokraj vratnice. Puljani su u vodstvo stigli preko Ercega u 30. minuti nakon greške naše obrane, a na 1:1 je izjednačio u 43. Mioč koji je s 12 metara pogodio ispod golmana Istre. Do kraja poluvremena Puljani su došli do 1:2 pogotkom Ćalušića.
U nastavku susreta naša je momčad pokušala doći do novog izjednačenja, a najbliže pogotku bio je Pllana čiji je udarac glavom otišao pokraj vratnice. Na kraju, Istra je slavila i osvojila turnir, dok ga je naša momčad završila kao drugoplasirana.
Slavenaši se danas vraćaju u Koprivnicu, a od ponedjeljka kreću završne pripreme za utakmici s Varaždinom koja će se u petak igrati s početkom u 17 sati.
10. Arena kup, Medulin
Finale: Slaven Belupo – Istra 1961 1:2 (1:2)
SLAVEN BELUPO: Sušak – Bosec (od 46. Krušelj), Boras (od 65. Međimorec), Pllana, Štefulj – Mioč, Agbekpornu (od 80. Hlevnjak), Lepinjica (od 42. Liber) – Šakota (od 65. Martinaga), Štrkalj (od 65. Ortiz), Caimacov (od 80. Qestaj). Trener: Roy Ferenčina.
Istra 1961: Kunšt, Koski, Blagojević, Ćuić, Ekong, Douglas, Iovu, Valinčić, Ćalušić, Erceg, Fago. Klupa: Ćorić, Ramić, Ahmeti, Nebyla. Trener: David Catala.
Strijelci: 0:1 Erceg 30′, 1:1 Mioč 43′, 1:2 Ćalušić 45′

POGLEDAJTE SNIMKU UTAKMICE :

Odgovori

Kopriva info