U Đurđevcu je danas, u utorak 19. prosinca održana Završna konferencija projekta Centra za osobe s invaliditetom kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.
Riječ je o projektu vrijednom 1.968.477,63 EUR financiran u 100 postotnom iznosu sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Korisnik projekta je Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac dok su partneri na projektu Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.
Projekt je to kojim će, u cilju deinstitucionalizacije, biti osiguran smještaj za 32 osobe u organiziranom stanovanju, a sveukupno 141 infrastrukturna jedinica služit će i u svrhu dopune usluga poludnevnog i dnevnog boravka za osobe s invaliditetom te starije i nemoćne.
Prigodnim govorima obratili su se gradonačelnik Hrvoje Janči, Mirjana Šandor, tajnica Gradskoga društva osoba s invaliditetom Đurđevac, voditeljica projekta Jelena Kokotić, Nikolina Tkalčec, pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje program i projekata EU Danijel Rupić, v.d. voditelja Područnog ureda HZSR te zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio da će Županija i dalje podržavati planirane đurđevačke projekte.
Izvor: KKŽ/Grad Đurđevac/ Podravski radio

Odgovori

Kopriva info