Nogometaši Slaven Belupa u 16. su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige svladali Lokomotivu u Zagrebu rezultatom 1:3. Golove za važnu pobjedu zabili su Hoxha, Mioč i Šakota.

Trener Roy Ferenčina od prve je minute na teren poslao Suška na golu. U obrani su zaigrali Bosec, Božić, Boras i Štefulj, dok su veznu liniju činili Lepinjica, Agbekpornu i Mioč. Napadački trojac bili su Liber, Štrkalj i Hoxha.

Efikasno prvo poluvrijeme gledali smo u Zagrebu. Lokomotiva je otvorila s dvije dobre prilike susret, a onda je Hoxha postigao prekrasan pogodak za 0:1. Driblingom je 14. minuti bacio svog protivnika na pod i iskosa s lijeve strane preciznim udarcem pogodio drugi kut za vodstvo naše momčadi. Lokomotiva je odgovorila 10 minuta kasnije i preko Šotičeka stigla do 1:1. Do kraja prvog poluvremena Slaven je ponovno stigao do vodstva. Nakon lijepe akcije Štrkalj je pogodio gredu, a Mioč nije odustajao i odbijenu loptu glavom pospremio u gol za 1:2.

U nastavku susreta naša je momčad postavila čvrsti blok ispred svog gola kojeg je s dvije fantastične reakcije spasio i Sušak. Na kraju, u 93. minuti, točku na i postavio je Šakota koji se izborio za jednu loptu, izbio sam pred golmana i mirno ga matirao za konačnih 1:3.

U idućem kolu Slaven Belupo će biti domaćin Dinamu. Utakmica 17. kola igrat će se u Koprivnici u ponedjeljak, 4.12., s početkom u 17 sati.

24.11.2023. – 16. kolo SuperSport HNL

Kranjčevićeva – Zagreb

NK Lokomotiva – NK Slaven Belupo 1:3 (1:2)

NK LOKOMOTIVA: Čavlina – Bartolec, Kalaica, Mersinaj, Leovac – Bubanja (od 46. Mudražija), Marić – Šotiček (od 83. Krivak), Smakaj (od 70. Krdžalić), Goričan (od 83. Čop) – Tuci. Trener: Silvijo Čabraja

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Bosec, Božić, Boras, Štefulj – Agbekpornu (od 46. Caimacov), Mioč, Lepinjica – Liber (od 76. Šakota), Štrkalj (od 90. Hlevnjak), Hoxha (od 85. Međimorec). Trener: Roy Ferenčina.

Suci: Zdenko Lovrić, Dominik Benković, Ivan Janić i Domagoj Kurtović

VAR: Mario Zebec, AVAR: Ivan Matić

Strijelci: 0:1 Hoxha 14′, 1:1 Šotiček 24′, 1:2 Mioč 38′, 1:3 Šakota 90′

Žuti karton: (Lokomotiva); Agbekpornu 43′, Lepinjica 49′, Štefulj 81′, Međimorec 88′ (Slaven Belupo)

Odgovori

Kopriva info