Na koprivničkom Gradskom groblju „Pri Svetom Duhu“ kod Velikog križa danas su uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana u organizaciji Koprivničko-križevačke županije položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata.
U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak.
Vijence su položili i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja Područnog odjela Koprivnica, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, predstavnici obitelji poginulih i nestalih branitelja te Grada Koprivnice.
Počast paljenjem svijeća odali su predstavnici županijskih braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, dok je molitvu i blagoslov predvodio velečasni Ozren Bizek.
Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa zadušnica za stradale branitelje i civilne žrtve u kapeli Svetog Florijana, kojoj su uime Županije prisustvovali župan Koren i zamjenik Ljubić te pročelnica Melita Ivančić.
Dodajmo kako su mobilni timovi Koprivničko-križevačke županije, MORH-a, MUP-a i Područnog odjela Koprivnica Ministarstva hrvatskih branitelja zapalili svijeće na svim mjesnim grobljima na području županije braniteljima koji su smrtno stradali u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

Odgovori

Kopriva info