Nogometaši Slaven Belupa nakon slavlja nad Osijekom prošlog vikenda, danas su svladali i Varaždin. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš, u utakmici koja se igrala u sklopu 11. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, rezultat je bio 3:2.

Trener Roy Ferenčina napravio je tek jednu promjenu u sastavu u odnosu na Osijek. Umjesto kartoniranog Lepinjice, od prve minute je krenuo Šakota.

Odlično je naša momčad otvorila utakmicu. Veliku priliku imao je Štrkalj u 13. minuti kada mu je nakon centaršuta Štefulja s pet metara zicer obranio Zelenika. Tri minute identična situacija, ali s desne strane. Bosec je ubacio, a Štrkalj je ovaj puta precizan glavom za 1:0. U 19. minuti 2:0. Klasični potez Hoxhe na lijevoj strani – dribling na desnu nogu, izbacivanje protivnika i ‘mala mrežica’ s otprilike 20 metara za povećanje vodstva. Mogao je Brodić smanjiti rezultat nedugo nakon toga, no Sušak je odličnom reakcijom spasio svoj gol u situaciji jedan na jedan. Ono što nije pošlo njemu za nogom, pošlo je Pellumbiju u 32. minuti kada je smanjio na 2:1. Varaždin se u potpunosti vratio u igru preko Elezija koji je za 2:2 zabio u 38. minuti utakmice.

Bolja je bila naša momčad u nastavku. Dva puta Štrkalj i jednom Cascini pokušavali si iz daljine, no Zelenika je bio siguran. Najbliže pogotku bio je Liber čiji je udarac s 14 metara otišao tik pokraj vratnice. U 68. minuti Liber je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Pritisnuo je Varaždin nakon toga, ali je u novo vodstvo stigla naša momčad. Štrkalj je u 82. minuti odapeo iskosa s desne strane i rasparao mrežu Varaždina za 3:2. Tri boda!

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje u Zagrebu kod Rudeša. Utakmica će se igrati 20. listopada s početkom u 18 sati.

6.10.2023. – 11. kolo SuperSport HNL

Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš, Koprivnica

NK Slaven Belupo – NK Varaždin 3:2 (2:2)

NK SLAVEN BELUPO: Sušak– Bosec, Božić, Boras (od 85. Račić), Štefulj (od 54. Martinaga) – Mioč, Liber, Agbekpornu – Hoxha, Štrkalj, Šakota (od 62. Cascini). Trener: Roy Ferenčina.

NK VARAŽDIN: Zelenika – Vukčević (od 85. Domjanić), Jelenić (od 66. Nekić), Pellumbi, Boršić – Postonjski, Pilj (od 85. Škaričić), Elezi (od 85. Marina) – Mitrovski, Brodić, Drožđek (od 79. Belcar). Trener: Mario Kovačević.

Suci: Jakov Titlić, Jerko Crnčić, Željko Bučar, Toni Dadić

VAR: Ivan Vučković, AVAR: Anto Marić

Strijelci: 1:0 Štrkalj 16′, 2:0 Hoxha 19′, 2:1 Pellumbi 32′, 2:2 Elezi 38′, 3:2 Štrkalj 82′

Žuti karton: Štefulj 29′, Liber 31′, 68′, Štrkalj 82′, Sušak 90′ (Slaven Belupo); Jelenić 40′, Nekić 72′ (Varaždin)

Odgovori

Kopriva info