Nogometaši Slaven Belupa u 10. su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige nadigrali Osijek i osvojili tri boda. Pogodak odluke postigao je Mioč u 54. minuti, a pravo je čudo da je utakmica završila samo s 1:0.

Trener Roy Ferenčina napravio je samo jednu izmjenu u odnosnu na utakmicu s Rijekom prošlog vikenda. Od prve je minute zaigrao Agbekpornu, dok je Šakota startao s klupe.

U potpunosti je Slaven nadigrao u prvom poluvremenu Osijek i pravo je čudo kako se na odmor otišlo bez pogodaka. Hoxha je već u prvoj minuti pogodio stativu, Štrkalj je u sedmoj i osmoj minuti dva puta iz blizine pogodio vanjsku stranu mreže, a Mioč u 22. nije uspio realizirati situaciju jedan na jedan s Malenicom.

Do kraja prvih 45 minuta Hoxha opasno pucao iz daljine te si je Osijek postigao i autogol, no isti je bio poništen zbog igranja rukom Agbekporna na početku akcije.

U nastavku ista slika na terenu. Slaven je krenuo po pogdak i do njega došao u 54. minuti. Štrkalj je lijepo pronašao Mioča koji iskosa s lijeve strane snažno tuče i od grede zabija za 1:0. Osijek je odgovorio preko Lovrića, no njegov udarac s crte čisti Štefulj. Imao je Hoxha još dvije lijepe prilike do kraja susreta, ali je rezultat ostao isti. Važna tri boda!

U idućem kolu Slaven Belupo će u Koprivnici ugostiti Varaždin. Utakmica će se igrati u petak s početkom u 18 sati.

30.9.2023. – 10. kolo SuperSport HNL

Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš, Koprivnica

NK Slaven Belupo – NK Osijek 1:0 (0:0)

NK SLAVEN BELUPO: Sušak– Bosec, Božić, Boras, Štefulj – Mioč, Lepinjica, Agbekpornu – Hoxha (od 90. Hlevnjak), Štrkalj (od 81. Ortiz), Liber (od 66. Šakota). Trener: Roy Ferenčina.

NK OSIJEK: Malenica – Duarte, Manev, Guedes (od 77. Omerović), Drambaiev (od 46. Lovrić) – Brlek, Garmash (od 46. Gržan), Caktaš – Fiolić (od 57. Nejašmić), Mierez, Bukvić (od 73. Živković). Trener: Stjepan Tomas.

Suci: Ante Čulina, Bojan Zobenica, Dejan Vuković, Goran Pečarić

VAR: Fran Jović, AVAR: Anto Marić

Strijelci: 1:0 Mioč 54′

Žuti karton: Lepinjica 41′, Bosec 60′, Ortiz 88′, Sušak 90′ (Slaven Belupo); Gržan 66′, Manev

Odgovori

Kopriva info