Nogometaši Slaven Belupa izborili su 1/8 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa pobjedom nad Moslavinom rezultatom 1:4. Pogotke za našu momčad postigli su Štefulj, Mioč, Hoxha i Štrkalj.

Trener Roy Ferenčina napravio je nekoliko izmjena u odnosu na utakmicu s Dinamom pa su od prve minute krenuli Marković, Martinaga, Boras, Hlevnjak, Claudemir, Agbekpornu i Ortiz.

Pitanje pobjednika naša je momčad riješila već u prvom poluvremenu. Nakon pokušaja Agbekporna i Hoxhe iz daljine te Hoxhe čiji je pokušaj u situaciji jedan na jedan obranio Kovačić, Slaven je poveo preko Štefulja u 28. minuti. Lijepo je s 20-ak metara odapeo današnji stoper i pogodio ‘malu mrežicu’ za 0:1. Samo dvije minute kasnije Mioč je bio također iz daljine precizan za 0:2, a u 35. se i Hoxha odlučio za prokušani recept i pogodio za 0:3 s otprilike 25 metara.

U nastavku susreta također smo vidjeli golove, ali ovog puta s obje strane. Štrkalj je glavom pogodio za 0:4 u 62. minuti, a Lončarević je za Moslavinu bio precizan u 75. Isti je igrač u 90. postavio konačnih 2:4.

Iduću utakmicu Slaven Belupo ima već u nedjelju kada od 17 sati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš gostuje Rijeka.

20.9.2023. – 1/16 finala SuperSport HNK

Gradski stadion, Kutina

NK Moslavina – NK Slaven Belupo 2:4 (0:3)

NK MOSLAVINA: Kovačić, Crnoja, Bajlović, Slekovac, Lilovac, Batarelo, Res, Burić, Milinković, Daječar, Škuria. Klupa: Ilinić, Losso, Cvrtila, Lončarević, Horvat, Barišić, Ćosić, Zavoral, Petričić. Trener: Siniša Grubišić.

NK SLAVEN BELUPO: Marković (od 66. Jesenović) – Hlevnjak (od 75. Ćurković), Boras, Martinaga, Štefulj – Mioč (od 46. Štrkalj), Agbekpornu, Claudemir – Hoxha (od 46. Mađarić), Ortiz (od 66. Račić), Šakota. Trener: Roy Ferenčina

Suci: Toni Dadić, Dario Kolarević, Dejan Vuković i Luka Slišković.

Strijelci: 0:1 Štefulj 28′, 0:2 Mioč 30′, 0:3 Hoxha 35′, 0:4 Štrkalj 62′, Lončarević 75′, 2:4 Lončarević 90′

Žuti karton: Lilovac 20′ (Moslavina); (Slaven Belupo)

Odgovori

Kopriva info