Nogometaši Slaven Belupa u četvrtom su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige upisali poraz na Poljudu. Bolji je bio Hajduk rezultatom 3:0.

Trener Ricardo Moniz napravio je tek jednu izmjenu u odnosu na slavlje protiv Rudeša. Umjesto ozlijeđenog Međimorca, od prve je minute zaigrao Boras.

Dobro je naša momčad otvorila utakmicu i u 4. minuti zaprijetila preko Ortiz koji je iskosa s desne strane pucao zamalo pokraj gola. U 18. minuti i Boras je glavom nakon centaršuta Mioča zamalo neprecizan. Odgovorio je Hajduk preko Mlakara. Siguran je Marković. U 33. minuti Hlevnjak je bio u situaciji jedan na jedan s Lučićem, no golman Hajduka izašao je kao pobjednik. U 38. minuti Marković je izvrsnom reakcijom obranio kazneni udarac Livaji.

Bolje je Hajduk ušao u nastavak, stvorio nekoliko prilika koje je obranio Marković, a onda je poveo u 54. minuti kada je Livaja pogodio za 1:0. Isti je igrač u 63. zabio za 2:0. Mogao je Crnac smanjiti u 70. minuti, ali je njegov pokušaj iskosa s desne strane obranio Lučić. Konačnih 3:0 postavio je Dajaku u 89. minuti susreta.

U idućem kolu Slaven Belupo će snage odmjeriti s Istrom 1961. Utakmica u Koprivnici igrat će se u subotu s početkom u 18:30.

13.8.2023. – 4. kolo SuperSport HNL

Split, Poljud

HNK Hajduk – NK Slaven Belupo 3:0 (3:0)

HNK HAJDUK: Lučić – Sigur, Šarlija, Diallo, Melnjak (od 87. Elez) – Kalik (od 46. Moufi), Krovinović (od 46. Ofoe) – Dolček (od 79. Dajaku), Benrahou, Mlakar (od 46. Sahiti) – Livaja. Trener: Adnan Čustović.

NK SLAVEN BELUPO: Marković – Bosec, Boras, Račić, Martinaga – Mioč (od 82. Štrkalj), Agbekpornu, Hlevnjak (od 46. Cascini) – Hoxha, Ortiz (od 63. Manaj), Crnac (od 90. Jagušić). Trener: Ricardo Moniz.

Suci: Zdenko Lovrić, Luka Pušić, Kruni Šarić, Toni Dadić

VAR: Fran Jović, AVAR: Bojan Zobenica

Strijelci: 1:0 Livaja 54′, 2:0 Livaja 63′, 3:0 Dajaku 89′

Žuti karton: Kalik 45′ (Hajduk); Hoxha 25′, Ortiz 43′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Hajduk); (Slaven Belupo)

Odgovori

Kopriva info