Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković prozvao je bivšeg predsjednika Stjepana Mesića zbog svjedočenja u vezi projekta na Srđu.
Aaron Frenkel podnio je arbitražni zahtjev protiv Hrvatske zbog projekta golfa na Srđu, temeljem sporazuma o zaštiti ulaganja između Hrvatske i Izraela. Aron Frankel je suprug Hrvatice Maje Ruth Brinar.
Međunarodni centar za rješavanje ulagačkih sporova u cijelosti odbio tužitelja sa zahtjevom za naknadom štete u sporu oko golf igrališta na platou Srđ iznad Dubrovnika, još je jedan veliki uspjeh Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, objavio je DORH na službenoj stranici.

Nakon što je DORH objavio kako je Hrvatska dobila arbitražu i ne mora platiti pola milijarde eura odštete investitorima, očitovao se i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković
Pohvalio je rad Državnog odvjetništva i partnera, a sebe je istaknuo kao svjedoka obrane. Bivšeg predsjednika Stjepana Mesića prozvao je kao svjedoka tužiteljstva, na strani investitora.
“Susreli smo se na istom letu. Pratilo ga je njegovo osiguranje, tajnica i sve ono što pripada bivšem predsjedniku. Frapantno je da čovjek koji je bio prvi čovjek države ide svjedočiti na sud kao svjedok tužiteljstva. Raspitao sam se i on je mogao odbiti svjedočiti u koristi tužitelja, mogao je slobodno reći ne želim”, rekao je Franković
Bivši predsjednik države Stjepan Mesić na službenom je putu. U kratkom telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr rekao je kako nije svjedočio protiv svoje države.
“Govorio sam samo istinu, a kome će ići u prilog, odlučit će sud”, kazao je Mesić
Nije prvi put da se Mesića povezuje sa, kako mnogi smatraju, suđenjem protivno interesima Hrvatske. Za isti slučaj prošle godine prozvao ga je Miro Bulj, a kad je u pisanju Mesić mnogi će se sjetiti svjedočenja u Haagu i dilanje zaštićenih dokumenata.

Odgovori

Kopriva info