Nogometaši Slaven Belupa u 29. su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige upisali poraz od Dinama na Maksimiru. Rezultat je bio 4:0.

Trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na kartonirane Crnca i Boseca, dok su zbog ozljeda izostali Tepšić, Kocijan i Žuljević.

Bolje je Dinamo ušao u susret i već u sedmoj minuti imao dvije velike prilike. Prvo je Šutalo s četiri metra promašio okvir gola, a onda je okvir gola spasio Slaven kada je Perković pucao u nastavku akcije. Nakon što je Čović obranio nekoliko izglednih prilika domaćina, Dinamo je u vodstvo stigao u 27. minuti kada je Drmić zabio iz blizine za 1:0. Šest minuta kasnije Špikić je glavom zabio za 2:0. Do kraja prvog poluvremena Dinamo je postigao i treći pogodak. Strijelac je bio Ivanušec. U 62. minuti domaćin je povećao vodstvo na 4:0. Strijelac je bio Šutalo. Bio je to konačan rezultat susreta.

U idućem kolu naša će momčad odmjeriti snage s Osijekom u Koprivnici. Ta će se utakmica igrati u petak s početkom u 18:10.

15.4.2023. – 29. kolo SuperSport HNL

Maksimir, Zagreb

GNK Dinamo – NK Slaven Belupo 4:0 (3:0)

GNK DINAMO: Livaković – Ristovski (od 81. Moharrami), Perić (od 72. Živković), Šutalo, Perković – Baturina (od 72. Bulat), Mišić, Ljubičić (od 72. Menalo) – Špikić, Drmić (od 81. Topić), Ivanušec. Trener: Igor Bišćan.

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Hlevnjak, Christopoulos (od 46. Martinaga), Božić, Soldo, Hoxha – Mudražija (od 70. Krušelj), Jambor (od 46. Manaj), Marina (od 81. Bašić) – Crnac, Perošević (od 70. Krstanović). Trener: Zoran Zekić.

Suci: Dario Bel, Marjan Tomas, Kristijan Novosel i Martin Turčin.

VAR: Zdenko Lovrić, AVAR: Goran Pataki.

Strijelci: 1:0 Drmić 27′, 2:0 Špikić 33′, 3:0 Ivanušec 45′, 4:0 Šutalo 62′

Žuti karton: (Dinamo); Mudražija 61′, Soldo 62′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Dinamo); (Slaven Belupo)

Odgovori

Kopriva info