Hajduk je na takmici protiv Istre (2:2) ostao bez dva boda na koja je računao u lovu na Dinamo i prvo mjesto, ali i bez Marka Livaje. Žuti karton kojeg mu je u 36. minuti zbog prigovora dao sudac Ante Čulina bio mu je treći akumulirani, zbog čega je suspendiran za derbi kod Rijeke.
Livaja je kažnjen zbog prigovora, a istim povodom javnu opomenu je dobio i njegov suigrač Ferro jer su žestoko prosvjedovali na Čulininu odluku da klizeći start Lukasa Grgića na Istrinom igraču Advanu Kadušiću označi kao oštra prekršaj i pokaže žuti karton.
Poludjeli su na to igrači splitskoga kluba. Stoper ‘bilih’ Ferro u bijesu je napucao loptu pa dobio žuti. Potom je do Čuline dotrčao i Marko Livaja, a onda je počeo show. Portal 24sata piše da im je čitačica s usana otkrila što su Livaja i Čulina govorili jedan drugom prilikom verbalnog okršaja:
Livaja: Šta je, šta je? (urla napadač Hajduka i psuje)
Sudac Čulina: Daj upristoji se. U facu mi se unosiš? U facu mi se unosiš, mala pičko? Nemoj mi se unositi! Evo ti žuti!
Dan kasnije se oglasio HNS i demantirao da je Čulina vrijeđao Livaju.
Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza odbacila je medijske navode o neprimjerenoj komunikaciji suca Ante Čuline prema nogometašu Hajduka Marku Livaji tijekom utakmice Hajduk – Istra 1861, priopćio je HNS.
“Komisija je šokirana takvim tvrdnjama koje s punim uvjerenjem opovrgavamo jer audio snimka komunikacije suca tijekom cijele utakmice apsolutno i nedvojbeno potvrđuje kako sudac Čulina nije uputio takve, niti slične riječi bilo kojem nogometašu tijekom utakmice, pa tako ni reprezentativcu Marku Livaji.
Smatramo vrlo opasnim plasirati takve tvrdnje u javnost na temelju “čitanja s usana” jer to za rezultat ima nepotrebno podizanje tenzija u hrvatskoj sportskoj javnosti.
Neprimjereno je objavljivati takve ozbiljne, a neistinite optužbe bez izjava i reakcija samih aktera navedenog događaja te pozivamo medije da na profesionalan način obrađuju ovakve, potencijalno vrlo “zapaljive” teme”, stoji u priopćenju HNS-a.

Odgovori

Kopriva info