Slaven Belupo je u 28. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige remizirao s Varaždinom. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš rezultat je bio 1:1, a pogodak za našu momčad postigao je Crnac.

Trener Zoran Zekić napravio je tek jednu izmjenu u početnom sastavu u odnosu na utakmicu s Istrom 1961 prošlog petka. Umjesto Martinage koji je dobio nezgodan udarac u gležanj baš na tom susretu, od prve minute je zaigrao Bosec. Naš strateg nije mogao računati na Kocijana i Žuljevića koji su još uvijek u procesu rehabilitacije.

Odlično je naša momčad otvorila susret i opasno zaprijetila već u trećoj minuti. Crnac je ispremiješao obranu Varaždina, snažno pucao iskosa s desne strane, no Zelenika je odličnom reakcijom spasio svoj gol. Odgovorio je Varaždin Šeginim pokušajem glavom sa sedam metara. Čović je bio siguran. Slaven Belupo je poveo u 12. minuti. Hlevnjak je snažno iz vana pucao, Zelenika obranio, a spreman na odbijenoj lopti bio Crnac koji zabija za 1:0. Ba je u 24. minuti glavom loptu poslao tik pokraj vratnice nakon kornera. Iako su do kraja poluvremena obje momčadi imale dobre prilike, na odmor se otišlo s minimalnom prednošću naše momčadi.

Nastavak susreta donio nam je ‘tvrdu’ utakmicu sve do 56. minuti kada je Božić zaprijetio glavom nakon jednog kornera. Nije bio dovoljno precizan. Krstanović je u 76. minuti bio nadomak novog gola, no njegov udarac glavom Varaždinci su obranili na samoj crti gola. Do samog kraja utakmice gosti nisu uspjeli stvoriti šansu, a onda je Domjanić na 1:1 izjednačio u 96. minuti utakmice.

Treću utakmici u nizu na svom stadionu Slaven Belupo će igrati u srijedu kada u Koprivnici gostuje splitski Hajduk. Bit će to susret polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa koji će se igrati s početkom u 17:30.

7.4.2023. – 28. kolo SuperSport HNL

Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš, Koprivnica

NK Slaven Belupo – NK Varaždin 1:1 (1:0)

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Hlevnjak, Tepšić (od 75. Bašić), Božić, Soldo, Bosec – Mioč (od 65. Perošević), Marina (od 87. Turanjanin), Mudražija (od 46. Jambor) – Hoxha, Crnac (od 65. Krstanović). Trener: Zoran Zekić.

NK VARAŽDIN: Zelenika – Stanić, Jelenić, Pellumbi, Ba(od 62. Urata) – Puclin (od 87. Banovec), Teklić (od 79. Pilj), Elezi (od 62. Mitrovski) – Šego, Brodić, Drožđek (od 87. Domjanić). Trener: Mario Kovačević.

Suci: Jakov Titlić, Dario Kolarević, Dejan Vuković, Dario Kulušić

VAR: Dario Bel, AVAR: Marjan Tomas

Strijelci: 1:0 Crnac 12′, 1:1 Domjanić 96′

Žuti karton: Crnac 64′, Marina 71′ (Slaven Belupo); Jelenić 55′ (Varaždin)

Crveni karton: (Slaven Belupo); (Varaždin)

Odgovori

Kopriva info