U suradnji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Hamburg u njemačkom gradu Wolfsburgu otvorena je izložba pet Pisanica od srca, ručno oslikanih u maniri naive, koje dopunjuju proljetnu temu tematskog parka Autostadt, jednog od najpopularnijih turističkih odredišta. Spomenimo kako je ovo prvi put da je postavljena izložba pisanica (dosad je bila jedino u Koprivnici).
Otvorenju su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, generalni konzul Kristijan Tušek te predstavnici grada Wolfsburga, a u pisanicama će moći uživati brojni građani i gosti. Dodajmo kako Autostadt godišnje posjeti preko dva milijuna posjetitelja, a dnevno od dvije do šest tisuća. Pisanice izazivaju veliki interes posjetitelja, a ovo je odlična promocija ne samo naive i naivne umjetnosti, već i Koprivničko-križevačke županije, ali i Republike Hrvatske.
Projekt “Pisanica od srca” osmislila je i pokrenula Turistička zajednica Koprivničko- križevačke županije, a velike pisanice koje su oslikali naivni umjetnici krase mnoge trgove i
galerije diljem Hrvatske i svijeta.

Odgovori

Kopriva info