Drage učenice i učenici, cijenjeni nastavnici i roditelji,

nova školska godina u koju danas krećete donijet će vam brojne izazove, ali vjerujem da ćete predanim radom i stečenim znanjem postići izvrsne rezultate te tako izgraditi temelje za ostvarivanje svojih budućih ciljeva.

Županija kao osnivač školskih ustanova, osigurala je sve potrebne uvjete kako bi učenici i nastavnici mogli s zadovoljstvom započeti novu školsku godinu. Posebno me raduje povećanje upisanih prvašića u prve razrede. Čak njih 975 ove godine po prvi puta sjeda u školske klupe te im želim iskazati srdačnu dobrodošlicu u ovo novo životno razdoblje. Ove godine smo za njih osigurali tisuću svjetlosnih trokutića kako bi se mogli što sigurnije kretati u prometu. Ovim putem apeliram na sve sudionike u prometu da budu oprezni u blizini škola kako bi zaštitili naše najmlađe.

Jedan od glavnih prioriteta Županijske uprave je ulaganje u obrazovni sustav koji ćemo projektima koji su pred nama učiniti još boljim i kvalitetnijim. Nakon velikih investicijskih ciklusa u kojima smo u prethodnim godinama izgradili pet školskih sportskih dvorana u općinama, uspostavili Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije nadogradnjom i opremanjem Obrtničke škole u Koprivnici te Strukovne škole Đurđevac, rekonstruirali i obnovili sportska igrališta u Križevcima, Đelekovcu, Kalinovcu, Goli, Drnju i Koprivnici, postavili fotonaponske elektrane kako bi naše škole postale energetski neovisnije, okrećemo se prema novom investicijskom ciklusu kroz nove infrastrukturne projekte nadogradnje i rekonstrukcije školskih objekata te izgradnje novog Učeničkog doma i Srednje škole u Koprivnici.

Uz sva ova materijalna ulaganja u infrastrukturu nastavljamo s realizacijom brojnih ranije započetih projekata poput osiguranja prijevoza za učenike, škole plivanja za neplivače županijskih osnovnih škola te poticanjem zdravih prehrambenih navika naših školaraca. Naravno, nastavljamo i sa stipendiranjem studenata, poticat ćemo izvrsnost učenika financiranjem centara izvrsnosti u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a najbolje ćemo za njihove rezultate tradicionalno nagraditi na kraju školske godine.

Zahvaljujem ravnateljima i obrazovnim djelatnicima koji, prenošenjem znanja, oblikuju budućnost našeg društva. Želim im mnogo strpljenja, razumijevanja i motivacije kako bi nastavili poboljšavati kvalitetu obrazovanja.

Neka vam školski dani budu ispunjeni trudom, radošću i prijateljstvima koja će trajati cijeli život. Želim vam puno uspjeha, novih znanja, kreativnih ideja i nezaboravnih iskustava u svoje ime i u ime mojih suradnika!

Odgovori

Kopriva info