Tomislav Tkalac (34) iz Duge Rese prije oko dva tjedna nestao je na području Ukrajine gdje je, kako se pretpostavlja, bio pripadnik ukrajinske vojske. Službenih informacija o njegovu ratnom putu ima vrlo malo i nisu poznate okolnosti nestanka.
U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske potvrdili su nam da imaju službenu informaciju o njegovu nestanku na području Ukrajine, a u MUP-u smo dobili neslužbenu potvrdu da je njegovo ime na popisu nestalih osoba u Ukrajini.
Neslužbeno doznajemo da je Tomislav Tkalac čak i od najbližih, majke i nekoliko bliskih prijatelja, krio da ide u rat u Ukrajinu te je svima govorio da je na radu u Njemačkoj kako ga ne bi spriječili u naumu. Nekoliko njegovih prijatelja potvrdilo nam je to, navodeći kako čak ni majka, koja mu je zapravo jedini član obitelji jer mu je otac preminuo prije nekoliko godina, a braće i sestara nije imao, nije znala pravu istinu sve dok joj policija nije pokucala na vrata.
– Otišao je sa suborcima u akciju iz koje se nisu vratili. Tada nitko nije mogao potvrditi jesu li ubijeni ili možda zarobljeni. Majci je sve to bilo šokantno jer je cijelo vrijeme mislila da joj sin radi u Njemačkoj. Ono što znam jest da su je zatražili njegovu četkicu za pranje zubi kako bi imali njegov DNK uzorak – rekao nam je jedan od Tomislavovih prijatelja.

Odgovori

Kopriva info