Nogometaši Slaven Belupa večeras su u prvom kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige doživjeli težak poraz. Na OPUS Areni Osijek je slavio sa 6:1, a jedini pogodak za našu momčad postigao je Crnac.
Trener Ricardo Moniz u svojoj je premijernoj utakmici na klupi naše momčadi na teren od prve minute poslao Suška na golu. Bosec, Međimorec, Račić i Martinaga činili su obrambeni dio ekipe, dok su u veznoj liniji zaigrali Agbekpornu, Mioč i Boras. Napadački tercet činili su Crnac, Ortiz i Hoxha.
Današnja utakmica u Osijeku bila je debi za Račića Agbekporna i Ortiza koji su krenuli od starta te za Bautistu koji je ušao s klupe.
Domaćin je poveo već 4. minuti kada je Mierez iskoristio pogrešku Suška i s dva metra pogodio za 1:0. Devet minuta kasnije isti je igrač pogodio stativu, a onda je u idućem napadu Agbekpornu pucao opasno s 20 metara, ali tik pokraj vratnice. Osijek je preko Caktaša koji je u 18. minuti pogodio pod gredu jednu povratnu loptu Fućaka stigao do vodstva 2:0. Rezultat je u 29. minuti smanjio Crnac nakon lijepe kontre koju su pokrenuli Ortiz i Hoxha. Osam minuta kasnije – 3:1. Fućak je bio najviši nakon jednog centaršuta i glavom povisio vodstvo Osijeka.
Nastavak susreta domaćin je otvorio s tri opasna udarca iz daljine, no Sušak je bio siguran na našim vratima. Bolju igru Osijek je okrunio novim pogotkom u 63. minuti kada je Nejašmić neometan pogodio našu mrežu s 10 metara za 4:1. Do kraja utakmice Osijek je još dva puta tresao našu mrežu, Bukvić je u 71. minuti zabio za 5:1, a Lovrić u 83. za 6:1, dok je Hoxha u 89. propustio realizirati kazneni udarac.
U idućem kolu naša će momčad ponovno biti gost. U petak, s početkom u 20:00, snage ćemo odmjeriti s Varaždinom.
22.7.2023. – 1. kolo SuperSport HNL
OPUS Arena, Osijek
NK Osijek – NK Slaven Belupo 6:1 (3:1)
NK OSIJEK: Malenica – Gržan, Barišić, Evangelou, Drambayev – Jugović (od 60. Nejašmić), Pušić (od 60. Brlek), Caktaš – Fućak (od 60. Bukvić), Mierez, Lovrić. Trener: Stjepan Tomas.
NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Bosec, Međimorec (od 27. Manaj), Račić, Martinaga – Mioč, Agbekpornu (od 27. Cascini) , Boras – Hoxha (od 90. Šakota), Ortiz (od 60. Caimacov), Crnac. Trener: Zoran Zekić.
Suci: Jakov Titlić, Anto Marić, Vice Vidović i Toni Dadić.
VAR: Ivan Bebek, AVAR: Luka Pajić.
Strijelci: 1:0 Mirez 4′, 2:0 Caktaš 18′, 2:1 Crnac 29′, 3:1 Fućak 37′, 4:1 Nejašmić 63′, 5:1 Bukvić 71′, 6:1 Lovrić 83′
Žuti karton: (Osijek); Martinaga 18′, Mioč 31′, Cascini 35′, Manaj 57′ (Slaven Belupo)
Crveni karton: (Osijek); (Slaven Belupo)

Odgovori

Kopriva info