Općina Podravske Sesvete brojnim je manifestacijama proslavila Dan Općine, a središnji događaj proslave bila je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je prisustvovao župan Darko Koren sa suradnicima.

Na početku svečane sjednice izvješće o radu Vijeća podnio je predsjednik Općinskog vijeća Marko Derežić, a sažetak aktivnosti prezentirao je načelnik Općine Mladen Sitek naglasivši kako je zadovoljan rezultatima koje su postigli, posebno u komunalno-infrastrukturnim projektima te razvoju predškolskog odgoja i osnovnoškolskog obrazovanja.

Najviše izdvajamo za kapitalne projekte, planirali smo ih 29, a trenutno je u realizaciji njih 15. Projekte pripremamo  uz pomoć Županijske razvojne agencije PORA na čemu im zahvaljujem i ističem dobru suradnju zadnjih godina. U planu je i realizacija dugo očekivanog projekta rekonstrukcije i dogradnje područne škole te izgradnje školsko-sportske dvorane. Nositelj te investicije je Županija, kojoj zahvaljujemo na svoj pomoći i podršci te se nadamo se da će iduće godine početi radovi“, kazao je načelnik Sitek.

Uime prisutnih gradonačelnika i načelnika Dan općine je čestitao gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je naglasio kako se jedinice lokalne samouprave nalaze u periodu najintenzivnijih korištenja europskih sredstva te se nastoje putem njih približili standardu velikih sredina.

Čestitku je uputio i župan Darko Koren koji je pohvalio nastojanja vodstva Općine da život u mjestu učine što kvalitetnijim, uspješnijim i ugodnijim.

„Ovo je prekrasna općina i autentična podravska sredina koja prikazuje i oslikava podravskog čovjeka na najbolji način. Ponekad ne dijelimo isto mišljenje, no najvažniji je završni cilj, a to je želja da doprinosimo sredini u kojoj djelujemo i u kojoj živimo. Veselimo se što je dobivena suglasnost resornog ministarstva za nastavak projektiranja i dogradnje područne škole te izgradnje školske dvorane. U svoje ime i uime mojih suradnika iskazujem vam čestitke i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu u kojem ćete sigurno imati otvorena vrata i punu podršku Županije“, poručio je župan.

Saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković kazao je kako je zadaća svih u javnoj politici da se stanovnicima osiguraju dostojni uvjeti za život i prosperitet. Trebamo više sloge i zajedništva oko velikih ciljeva, istaknuo je Lacković te dodao kako moramo iskoristiti sve prirodne resurse koji su nam na raspolaganju.

U sklopu svečane sjednice dodijeljena su i javna priznanja Općine. Zlatne plakete Općine dobili su Renata Bratanović Palaić za doprinos razvoju obrazovanja, Mato Pintarek za doprinos razvoju vatrogastva te Ivan Rusan za doprinos razvoju sporta.

Svečanosti su uz  načelnike te predstavnike tvrtki i partnera, ustanova i udruga, prisustvovali i  županijska pročelnica Melita Ivančić, ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić te brojni prijatelji općine.

Izvor fotografija: Podravski radio; D.Borozan

Odgovori

Kopriva info