Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić kandidirat će se za predsjednika te stranke. Do konačnog političkog obračuna s aktualnim predsjednikom stranke Ivana Penave doći će na nadolazećem izbornom saboru 31. kolovoza.
Radićeva kandidatura dolazi samo dan nakon što se na njega, dosad najžešće, obrušio Penava, koji je nekoliko puta poručio da njegovi kritičari na čelu s Radićem i Igorom Peternelom stranci čine veliku štetu te da bi se njihovim izjavama mogao pozabaviti i stranački Sud časti.

Radiću suparnici iz kontra struje zamjeraju što je bio “janjičar”. Tako se naime zovu pitomci srednjih vojnih škola JNA, a Radićevi suparnici su kao tek sad otkrili (sic!) da je s 14 godina bio pitomac srednje vojne škole JNA želeći biti pilot. U videu je odgovorio kritičarima:

“Osvrnut ću se i na napade na mene osobno i moj životni put, o kojima slušam danima, a koji su jučer i javno izneseni. Najveći moj krimen koji mi stavljaju na teret je zrakoplovna škola koju sam upisao s 14 godina.

Ako je to zaista toliki krimen, pozivam sve one koji me prozivaju – da, zajedno sa mnom, osude i moje pokojne suborce, među kojima i moje dobre prijatelje, Marka Živkovića, Antuna Radoša, Rudolfa Perišina i mnoge druge, da ne bih nekoga zaboravio, koji su završili iste ili slične škole, uključili se u obranu Hrvatske kao i ja, i nažalost, položili svoje živote na Oltar Domovine. Vječna im hvala i slava.

Sudionik sam Domovinskog rata kao dragovoljac, moj otac i stric dali su svoje živote kao dragovoljci Domovinskog rata. Oca nisam pronašao do dan danas. Pozivam gospodina Penavu da on predoči svoj ratni put i ratni put članova svoje uže obitelji”, kaže Radić.

“Svi dobro znate da sam podredio cijelog sebe uspjehu Domovinskog pokreta. Tijekom kampanja više sam puta tražio liječničku pomoć zbog premorenosti, da bismo svi zajedno, Hrvatsku učinili zemljom kakvu su sanjali naši očevi i djedovi. Poduzetnik sam cijeli život i na tom sam se planu u potpunosti ostvario.

Nije ovo bitka za pozicije, dragi prijatelji, ulog je puno veći. Netko želi uništiti san da postoji domoljubna Hrvatska koja zna i može mijenjati stvari. Nikada nećemo odustati od snova za bolju Hrvatsku, ne bojte se! Nismo se bojali ni kad je bilo puno teže pa nećemo ni sad. Od srca vam hvala na podršci”, kazao je Radić.

Odgovori

Kopriva info