Slaven Belupo je večeras na riječkoj Rujevici odigrao još jednu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za novo prvenstvo. Naša je momčad poražena rezultatom 2:1, a pogodak za Slaven postigao je Mioč.

Gledali smo sadržajno prvo poluvrijeme. Već u 4. minuti Mioč je dobro centrirao, a Ortiz glavom pucao u Labrovića. Odgovorila je Rijeka preko Obregona čiji je udarac otišao iznad gola i Ampema čiji je pokušaj jedan na jedan obranio Marković.

U 31. minuti Mioč se našao u odličnoj situaciji, ali je njegov vrlo dobar pokušaj iskosa s lijeve strane obranio golman domaćina. Kaznila je to Rijeka u idućem napadu kada je Ampem iz kaznenog udarca zabio za 1:0. Četiri minute kasnije Banda je iz slobodnog udarca pogodio za 2:0.

Ono što mu nije uspjelo u 31. minuti, Mioču je uspjelo u 39. kada je iz gotovo identične situacije pogodio za 2:1. Do kraja poluvremena Hoxha je imao priliku izravnati rezultat, no nije bio dovoljno precizan nakon jedne kontre.

Na startu drugog poluvremena zaprijetili su Djouarha i Goda za Rijeku, a Hoxha i Mioč za Slaven. Rezultat se nije mijenjao. Domaćin je pokušavao uglavnom udarcima iz daljine, dok je naša momčad najveću priliku imala u 70. minuti kada je Diaz propustio povratnu loptu Borasa pretvoriti u izjednačenje. U 73. minuti Sušak je obranio kazneni udarac Grgiću.

U 89. minuti Bosec je odlično centrirao, Mioč još bolje pucao glavom, a Radeljić nevjerojatnom reakcijom spasio svoj gol s crte.

Prijateljska utakmica, Rijeka, Rujevica, 14.7.2023.

NK Rijeka – NK Slaven Belupo 2:1 (2:1)

RIJEKA: Labrović – Vega, Dilaver, Mitrović, Goda – Janković, Hodža, Banda – Ampem, Obregon, Djouahra. Klupa: Zlomislić, Galešić, Liber, Petrović, Fruk, Grgić, Radeljić, Smolčić, Čabraja, Pašalić, Ivanović. Trener: Sergej Jakirović.

SLAVEN BELUPO: Marković (od 46. Sušak) – Krušelj (od 46. Bosec), Eškinja, Hlevnjak (od 46. Kocijan), Martinaga – Mioč, Marina, Mađarić (od 46. Bautista) – Hoxha (od 85. Herceg), Ortiz (od 81. Mrdaković), Crnac (od 68. Boras). Trener: Ricardo Moniz.

Suci: Ivan Šantić, Marko Balen, Mauro Mušković

Odgovori

Kopriva info