KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
NEVJENČANA SUPRUGA MILORADA PUPOVCA - SLAVICA LUKIĆ PUSTILA VIJEST KOJA JE UZNEMIRILA DRU┼áTVENO POLITIČKU SCENU
11.10.2018

Informacija koju su iz visokih izvora prenijeli Večernji i Jutarnji list, a prema kojoj nema dovoljno valjanih potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava inicijative Narod odlučuje, ali i za referendum protiv Istanbulske konvencije, uznemirila je društveno-političku scenu, poglavito stoga što isti neimenovani visoki izvor tvrdi da nema dovoljno potpisa te da je dio potpisa falsificiran.

Kritičari ovih navoda ┼żestoko su se obrušili na vladajuće, poglavito na ministra uprave Lovru Kuščevića, a svakako nije nezanimljivo spomenuti kako je informacije iz visokog izvora prvi objavio Jutarnji list, a u javnost su dospjeli preko nevjenčane supruge Milorada Pupovca – Slavice Lukić pa zagovornici referenduma u tome vide prostor za bunt i revolt. Tim povodom oglasili su se i iz organizacijskog odbora Građanske inicijative Narod odlučuje te poručuju kako su prikupili dovoljno valjanih potpisa za referendum kojim bi se trebao mijenjati izborni sustav.

Informaciju koja je iz neimenovanog izvora procurila u medije prokomentirao je i Kušćević, koji se oglasio za Dnevnik.hr.  “O ovim spekulacijama nemam nikakvih saznanja i jedino što je za mene mjerodavno jest izvješće Povjerenstva, a ono još uvijek radi na provjeri prikupljenih potpisa za sva tri referendumska pitanja”, poručio je ministar. Istodobno ustavni stručnjak Mato Palić na svojem se Facebook profilu osvrnuo na ovaj slučaj. ”Ukoliko je bilo ikakvih dilema oko toga zašto je zabranjeno da promatrači GI Narod odlučuje sudjeluju u provjeri pravovaljanosti potpisa sada je kristalno jasno koji je razlog za to”, poručio je Palić među ostalim na svojem profilu. I reakcije u Saboru prilično su burne, a među prvima oglasio se mostov Nikola Grmoja koji je u četvrtak navečer iz protesta zaposjeo saborsku govornicu.

”Budući da je cijeli proces prebrojavanja potpisa od početka kompromitiran i da je očita namjera ministra Lovre Kuščevića i premijera Andreja Plenkovića da se taj referendum sruši, ja ću iz protesta, budući da su okupirali institucije, okupirati ovu govornicu i ne mislim se maknuti”, istaknuo je mostovac koji je ujedno pozvao hrvatski narod na reakciju.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e