KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Zamjenik Sobota prisustvovao svečanom obilje┼żavanju Dana Virovitičko-podravske ┼żupanije
04.09.2019

Svečanom sjednicom Skupštine Virovitičko-podravske ┼żupanije u utorak 3. kolovoza  je u Kazalištu Virovitica proslavljen Dan Virovitičko-podravske ┼żupanije. Svečanosti je u ime Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije prisustvovao zamjenik ┼żupana Darko Sobota koji je domaćinima, predsjedniku ┼Żupanijske skupštine Miranu Janečiću i ┼żupanu Igoru Androviću čestitao Dan ┼żupanije te po┼żelio uspjeh u realizaciji projekata. Sjednicu je otvorio predsjednik ┼Żupanijske skupštine Miran Janečić, a ┼żupan Andrović se u govoru osvrnuo na kapitalne  projekte naglasivši kako se ┼Żupanija uvelike orijentirala na financiranje iz europskih fondova i to sektorima zdravstva, obrazovanja, gospodarstva, poljoprivrede i turizma.

 Prisutnima su se obratili i saborski zastupnik Tomislav Tolušić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik Josip Đakić te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji je naglasio kako je fiskalna decentralizacija svim jedinicama lokalne i područne samouprave omogućila veće prihode pri čemu je Virovitičko –podravska ┼żupanija imala 74 milijuna kuna prihoda više nego što je imala u prijašnjem razdoblju.

Čestitke Virovitičko-podravskoj ┼żupaniji je uputila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović istaknuvši demografske probleme i odgovornost politike da se suoči i efikasno riješi gorući problem hrvatskog društva.

Uz govornike svečanoj sjednici prisustvovali su i ministri u Vladi, predstavnici regionalne i lokalne samouprave te predstavnici dr┼żavnih uprava, gospodarskih i obrtničkih komora, vjerskih zajednica i  udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

 Na kraju svečanosti dodijeljena su  i javna priznanja zaslu┼żnim osobama, društvima i udrugama s područja Virovitičko-podravske ┼żupanije.

Izvor fotografija: www.vpz.hrIznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e