KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
MIGRANT U FRANFURKTU GURNUO MAJKU I DIJETE POD VLAK
01.08.2019

Azilant iz Eritreje koji je u ponedjeljak na glavnom kolodvoru u Frankfurtu pod vlak gurnuo majku i osmogodišnje dijete, pri čemu je dječak poginuo i sam je trostruki otac i od 2006. ┼żivi u Švicarskoj, priopćilo je dr┼żavno odvjetništvo u Frankfurtu na Majni u utorak.

– Ubojica je ilegalno ušao u Švicarsku 2006. Azil je dobio 2008.Smatran je dobro integriranim- kazao je danas na konferenciji za medije predsjednik Njemačke savezne policije Dieter Romann. – Osumnjičeni za ubojstvo smatran je primjerom dobre integracije- nadodao je njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer.

Otkriveno je i zašto je ubojica napustio Švicarsku.

Eritrejac je pobjegao u Njemačku jer je u Švicarskoj za njim raspisana tjeralica nakon što je 25. srpnja prijetio svojoj susjedi koju je bio zatočio u njezinom stanu.

– Osumnjičeni 40-godišnji Eritrejac trostruki je otac s prebivalištem u Švicarskoj i nije bio pod utjecajem droga ili alkohola. Protiv njega je podignuta optu┼żnica zbog ubojstva- priopćila je Nadja Niesen iz Dr┼żavnog odvjetništva u Frankfurtu. Vlasti polaze od toga da je u pitanju psihičko oboljenje osumnjičenog koji se dosad nije izjasnio o eventualnom motivu.

– Daljnja vještačenja bi trebala dati precizniju sliku o psihofizičkom stanju počinitelja- priopćila je Niesen. Kako je nadalje priopćeno, osumnjičeni nije poznavao osmogodišnju ┼żrtvu, majku ┼żrtve kao ni treću osobu, 78-godišnju ┼żenu koju je također pokušao gurnuti pod nadolazeći vlak.

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer prekinuo je odmor i trenutačno se savjetuje sa sigurnosnim povjerenicima saveznih pokrajina. Nekoliko političara je zatra┼żilo više sigurnosne standarde na kolodvorima poput uvođenja dozvole ulaza na perone samo za osobe koje posjeduju kartu.

Njemačke ┼żeljeznice, međutim, smatraju da bi takve mjere, s obzirom na više od 5600 kolodvora i ┼żeljezničkih postaja u Njemačkoj, stajale dr┼żavu milijarde, uzrokovale bi gu┼żve i na kraju ne bi jamčile potpunu sigurnost.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e