KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Josip Perković danas se vratio u Hrvatsku!
11.07.2019

Nekadašnji načelnik u Slu┼żbi dr┼żavne sigurnosti bivše SFRJ te kasniji hrvatski obavještajac Josip Perković (74), pravomoćno osuđen zbog teškog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, u četvrtak je, nakon nepunih pet i pol godina provedenih u zatvoru u Njemačkoj  prebačen u Hrvatsku.

Nakon što je u Hrvatskoj okončan postupak priznanja njemačke presude, Perkovićevo prebacivanje iz njemačkog u hrvatski zatvor organizirali su slu┼żbenici ministarstava unutarnjih poslova dviju zemalja.

Perković je iz Münchena u Zagreb  prebačen zrakoplovom, redovnim letom. 

Nakon slijetanja u Zagreb, Josip Perković  izravno je bio odvezen u zatvor u Remetincu.

Tamo će zasigurno provesti prvih nekoliko tjedana na Odjelu za dijagnostiku gdje bi se trebala napraviti procjena, a potom i donijeti odluka u kojem će zatvoru Perković izdr┼żavati kaznu dugotrajnog zatvora na koju su ga osudili.

Perković je krajem prošle godine u Zagrebu dobio kaznu od 30 godina zatvora. Izvanraspravno vijeće ┼Żupanijskog suda prevelo je do┼żivotnu kaznu koja je Perkoviću izrečena u Njemačkoj u tridesetogodišnju koju će odslu┼żiti u Hrvatskoj. U to će se uračunati vrijeme koje je već proveo u pritvoru i zatvoru.

Ista kazna Zdravku Mustaću je prevedena na 40 godina zatvora.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e