KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Mamić zadovoljan nakon roči┼íta u Sarajevu
11.06.2019

Sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev hrvatskih vlasti za izručenjem i određivanjem pritvora nekadašnjem Dinamovu čelniku Zdravku Mamiću, koji su dostavljeni po međunarodnoj tjeralici.

Sud BiH  je nalo┼żio oduzimanje putnih isprava i zabranu izlaska iz zemlje, a Mamić je novinarima rekao kako se radi o politički motiviranome procesu protiv njega.

Po izlasku iz suda BiH u kojemu se zadr┼żao manje od sat vremena, Mamićev bosanskohercegovački branitelj Zdravko Rajić kazao je da je njegov klijent rekao kako posjeduje bosanskohercegovačko dr┼żavljanstvo te se protivi izručenju u Hrvatsku. Nakon toga Sud BiH je odbio zahtjev za Mamićevim izručenjem, kao i određivanjem pritvora što se automatski tra┼żi pri raspisivanju međunarodne tjeralice.

‘Ne bih prognozirao što će biti. Nije automatizam po izručenju. Treba utvrditi je li se radilo o pravičnom suđenju u Hrvatskoj. Mamić nije uzeo ni lipe, ni kune od Hrvatske. Nema utaje poreza, nema ništa’, rekao je odvjetnik Rajić.

Ponovio da nije oštetio proračun ni Dinamo, osječki sud nazvao ‘zločinačkim’

Sam Mamić je po izaslaku iz Suda BiH bio vidno raspolo┼żeniji od trenutka kada je stigao pred ovu pravosudnu instituciju. Opetovao je tvrdnje da nije oštetio dr┼żavni proračun ni Dinamo.

“Ne mo┼żete u tim optu┼żnicama pročitati da sam oštetio dr┼żavni proračun ili utajio porez niti za jednu lipu. Ni Dinamo nije napisao da se osjeća oštećenim… Hrvatski re┼żim mi se navalio na leđa. Tra┼żi se moja eliminacija iz sportskog… čak i fizičkog ┼żivota Republike Hrvatske. BiH je moja nada, hvala što me tretiraju kao čovjeka.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e