KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Uhićen član Uprave HEP-a Nikola Rukavina i jo┼í sedam osoba. Prijete im ozbiljne kazne
10.06.2019

Policija je danas privela više djelatnika HEP-a, u sklopu kriminalističkog istra┼żivanja vezanog za tragičnu nesreću u Hidroelektrani Dubrovnik koja se dogodila 10. siječnja ove godine, a u kojoj su ┼żivote izgubili trojica radnika, Mato Maškarić, Ivica Zvrk i Davor Pozniak.

Iz MUP-a RH potvrdili da je kriminalističko istra┼żivanje vezano za spomenuti tragični događaj u završnoj fazi te da u njemu sudjeluju tri policijske uprave, Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska i Zagrebačka.

Više osoba, navode u MUP-u, uhićeno je tijekom jutra i svi osumnjičeni nalaze se u slu┼żbenim prostorijama policije, gdje je u tijeku njihovo ispitivanje. Zbog interesa istrage iz MUP-a nisu mogli iznositi više detalja u ovoj fazi postupanja.

Prema policijskom priopćenju, riječ je o hrvatskim dr┼żavljanima rođenima 1970., 1956., 1953., 1954., 1951., 1949., 1975. i 1947. godine.

Jutarnji list objavio je da su među uhićenima i aktualni član uprave HEP-a Nikola Rukavina i bivši direktor HEP Proizvodnje ┼Żeljko Starman, a dubrovački mediji spominju i imena in┼żenjera projekta rekonstrukcije hidroelektrane Miljenka Vučića te bivšeg direktora hidroelektrane Matu Miškovića.

„Trojica su osumnjičeni da su kao direktori, ujedno odgovorne osobe investitora u gradnji, tijekom naručivanja i praćenja građevinskih radova obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik propustili poduzeti zakonom predviđene radnje zbog čega građevinski radovi nisu izvedeni u skladu s relevantnim propisima i pravilima struke“, navode iz policije.

Ostalih pet osumnjičenih osoba, ka┼żu u policiji, sumnjiče se da kao projektanti i izvođači radova građevinske radove obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik nisu izvodili u skladu s tehničkim propisima i pravilima struke što je neposredno ugrozilo sigurnost uposlenika i imovine.
Rezultat je ovo višemjesečne i opse┼żne kriminalističke istrage te policijske uprave.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e