KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUĹ TVENI Ĺ˝IVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
VELIKI USPJEH KUGLAČICA PODRAVKE
10.06.2019
Proteklog vikenda u Splitu na kuglani Poljud odrĹľana je završnica Kupa Hrvatske u kuglanju za muškarce i Ĺľene. Naše kuglačice su u polufinalu igrale protive ekipe Đakova i pobijedile. Rezultat od 8:0 (3411:3252 u čunjevima) djeluje kao laka pobjeda, ali svaka igračica se za svoj poen morala boriti do samog kraja. U drugom polufinalu igrale su Plitvice, klub koji se natječe u 2. HKL, i Mlaka, prvakinje 1.HKL. U napetoj završnici, prolaz u finale su izborile Plitvice i time postale suparnik našim kuglačicama. 
Osim titule prvakinja, pobjednice finala osvajaju i mjesto u kvalifikacijama za europski kup NBC, pa je time ulog bio još veći. Nakon prvog bloka igračica, rezultat je bio 2:1 za Plitvice, ali prednost od 58 čunjeva bila je na strani Podravke. U drugom bloku naše igračice osvajaju još 2 poena te povećavaju prednost u čunjevima i utakmica završava rezultatom 5:3 (3323:3184) i pobjedom Podravke. Za ekipu Podravke ovo je veliki uspjeh i prvo ekipno zlato nakon više od 10 godina, ne računajući pojedinačne uspjehe na drĹľavnim prvenstvima.
 
Za ekipu u Splitu nastupale su Jelena Kolarić, Monika Matiša, Antonija Milak, Ĺ˝eljka Orehovec, Melinda Petrić, Vedrana Šimunić i Aleksandra Lukčin pod vodstvom Ljiljane Picer i Đurđice Lukač.


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e