KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Prikupljeno 306.744 potpisa za referendum
13.05.2019

Predstavnici inicijative “67 je previše” objavili su novu brojku prikupljenih, odnosno dosad prebrojanih potpisa za referendum: radi se o 306.744 potpisa koliko je prebrojano do kraja utorka.

Pokupili smo podatke s najvećeg broja mjesta, još nemamo sve podatke, ali pristi┼żu iz minute u minutu. Odaziv je za sada nešto bolji nego je bio prije da dana, još uvijek nije dovoljno dobar odaziv da ostvarimo što smo zacrtali. Pozivamo građane i građanke da potpisom podr┼że inicijativu”, izjavio je član Organizacijskog odbora Inicijative Marko Palada.

Palada je zahvalio volonterima na predanom radu te dodao kako se osjeti napredak u zadnja dva dana, ponajviše zbog lijepog vremena. “No to je i dalje nedovoljno dobro da ostvarimo zacrtani rezultat. Volonteri pokušavaju dr┼żati otvorena potpisna mjesta. To je teško, pogotovo na kiši i vjetru, jer svi štandovi nisu natkriveni. Zato je va┼żno iskoristiti današnje lijepo vrijeme i potpisati, a sutra je već najavljena kiša”.

Dupli pas Vlade i Ustavnog suda

Vilim Ribić iz Matice hrvatskih sindikata poručio je da je uspjeh još neizvjestan. “Pozivamo građane da se jave i kao volonteri, da odradimo finiš trijumfalno kao Liverpool protiv Barcelone. Dođite, trebaju nam ljudi koji će stajati na štandovima”, rekao je Ribić.

Ribiće je istaknuo da ovo nije bitka sindikata protiv Vlade, već bitka istine protiv la┼żi, pravde protiv nepravde, demokracije protiv farse. “Ovo je bitka dobra i zla, ako ┼żelimo domovini dobro, poka┼żimo da su građani subjekt, da mo┼żemo pritisnuti vlast. Demokracija ne mo┼że kvalitetno funkcionirati ako nema čestito, neovisno pravosuđe. Jučerašnje izjave predsjednika Ustavnog suda nas razočaravaju, zapravo ne, jer smo navikli”, rekao je.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e