KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
MEĐUNARODNO GLAZBENO NATJECANJE ZA MLADE U KRI┼ŻEVCIMA
13.03.2019

VelikI glazbenI natjecaj za djecu - petom po redu Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op. 5 koji se odr┼żava od 23. do 31. o┼żujka 2019. godine u Kri┼żevcima, u Glazbenoj školi Alberta Štrige. Ovom prigodom bismo vas zamolili da na Vašem portalu najavite ovaj događaj koji je va┼żan za ┼Żupaniju, ali i za svu djecu koja se bave glazbom u Hrvatskoj.

Svoj dolazak na natjecanje prijavilo je preko 346 kandidata iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine u uzrastu od 8 do 23 godine starosti u pet kategorija: klavir, tambure, udaraljke i solfeggio. Broj kandidata u disciplini klavir premašio je sve dosadašnje prijave i na taj način je natjecanje postalo najveće natjecanje u regiji u toj disciplini. Zanimljivo je da za discipline poput udaraljki ovo je jedno od rijetkih domaćih natjecanja gdje djeca mogu predstaviti svoj rad i dobiti povratnu informaciju o svom napretku od stručnog ┼żirija.

ZAVRŠNI KONCERT U ZAGREBU NA MUZIČKOJ AKADEMIJI                                                                                                                                                                                                                 

Završni koncert odr┼żati će se u travnju 2019. godine u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu, a posebno primijećeni natjecatelji izvodit će skladbe hrvatskih skladatelja. Va┼żnost ovog međunarodnog događaja prepoznale su i institucije RH  i dale podršku projektu. To su redom: Ministarstvo znanosti i obrazovanja (počasno pokroviteljstvo,) Grad Kri┼żevci, Muzička akademija Zagreb. 

Osim dr┼żavnih institucija, vrijedni sponzori projekta su: Školska knjiga, Ljetni glazbeni kamp, Udruga Clavis, Jamnica, Filir, Euro-Unit, Ivana Summer Percussion Festival, Vito instruments, HDS ZAMP, Cantus, Koestlin, Proaxis, hotel Kalnik Kri┼żevci, Ljetni glazbeni kamp Maruševec.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e